Ara
filtre
30 / 186

Yumurtalı kızarmış pilav

Wok tavada pilav, yumurta ve sebzelerden oluşan klasik vejetaryen ana veya yan yemek

Yumurtalı kızarmış pilav
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Pişirme süresi 10 dakika
2233 kJ / 533 kcal
gres: 36,5 g
protein: 12,8 g
karbonhidratlar: 35,2 g

Malzemeler 2 porsiyon

  • 1 küçük acı kırmızı biber, ince doğranmış
  • 1 havuç, küp doğranmış
  • 1 beyaz soğan, küp doğranmış
  • ½ demet taze soğan, ince kıyılmış
  • 2 yumurta, çırpılmış
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 15 g zencefil, ince doğranmış
  • 200 g pişmiş, soğutulmuş basmati pirinç pilavı (ya da önceki günden kalan bir pilav olabilir)
  • 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3

Üzeri için: *İpucu 1 (alternatif için aşağıdaki ipucuna göz atın)

  • 2 taze soğan, ince kıyılmış
  • 3 dal kişnişin yaprakları

Hazırlık

  1. Acı biberi wok’ta 1 yemek kaşığı kızgın yağ ile kavurun ve alın.
  2. Kalan yağa 1 yemek kaşığı yağ ile birlikte havuç ve soğanı da ekleyip kavurun. Taze soğanları ekleyin, soteleyin ve hepsini alın.
  3. Wok’u yıkayın veya silin.
  4. Çırpılmış yumurtaları wok’ta 1 yemek kaşığı kızgın yağ ile pişirin, alın ve wok’u tekrar temizleyin.
  5. Zencefil ve sarımsağı kalan kızgın yağda soteleyin. Pirinci ekleyin ve kavurun.
  6. Kavrulmuş sebzeleri ekleyin ve hafifçe çevirin. Yumurtayı ilave edin ve hepsini Kikkoman soya sosu ve Kikkoman susam yağı ile tatlandırın.

İpucu 1: İsteğe göre yumurta, çıtır kızarmış soğan, acar (tatlı-ekşi sebze turşusu), krupuk (karides cipsi) veya sambal goreng telor (baharatlı haşlanmış yumurta) ile servis edin.

İpucu 2: Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu alternatifleri: Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, Tamari glutensiz soya sosu ve Organik soya sosu.

İpucu 3: Kavurmak için bitkisel yağ veya soya yağı kullanın. Kavururken asla susam yağı kullanmayın.

İpucu 4: Wok’ta pişirmek için ocağın yüksek sıcaklıkta olması önemlidir. Ancak yağ sıcakken dikkatli olun, nemli malzemeleri eklediğinizde alev alabilir veya sıçrayabilir.

İpucu 5: Yapışmaz, sac, dökme demir wok’lar ısı iletiminin yanı sıra elektrikli, gazlı ve endüksiyon ocaklara uygunluk, temizlik ve bakım açısından biraz farklıdır. Yüksek ısıda pişirmek ve adımlara uymak şartıyla wok yerine standart bir tava da kullanılabilir.

İpucu 6: Wok’a asla fazla malzeme eklemeyin. Yemeği ikiden fazla kişi için hazırlıyorsanız en iyi sonucu gruplar hâlinde pişirerek elde edebilirsiniz.

İpucu 7: Wok’taki malzemeleri parçalamamak için hafifçe karıştırın ve çevirin.

İpucu 8: Mükemmel aroma ve lezzet için soya sosu ve susam yağı ile tatlandırarak tamamlayın.

zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Pişirme süresi 10 dakika
2233 kJ / 533 kcal
gres: 36,5 g
protein: 12,8 g
karbonhidratlar: 35,2 g

Malzemeler 2 porsiyon

  • 1 küçük acı kırmızı biber, ince doğranmış
  • 1 havuç, küp doğranmış
  • 1 beyaz soğan, küp doğranmış
  • ½ demet taze soğan, ince kıyılmış
  • 2 yumurta, çırpılmış
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 15 g zencefil, ince doğranmış
  • 200 g pişmiş, soğutulmuş basmati pirinç pilavı (ya da önceki günden kalan bir pilav olabilir)
  • 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3

Üzeri için: *İpucu 1 (alternatif için aşağıdaki ipucuna göz atın)

  • 2 taze soğan, ince kıyılmış
  • 3 dal kişnişin yaprakları