Yeşil Soğan Soslu Çıtır Tavuk Budu

toplam süre 30 dak.
5 dak. hazırlık süresi
15 dak. marine süresi
10 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
4 
tavuk budu, kemiksiz
biraz patates unu
kızartmak için yağ

Yeşil soğan sosu için:

2 
adet taze yeşil soğan, ince dilimlere doğranmış
10 gr
zencefil, rendelenmiş
45 ml
Balsamik sirke, beyaz
30 ml
susam yağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 2191 kJ  /  523 kcal
33,2 gr Yağ
44,1 gr Protein
9,5 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tavuk eti, 1 yemek kaşığı doğal fermente soya sosuyla baharatlandırılıp yaklaşık 15 dakika dinlendirilir. Dikkatlice bastırarak kurulanır ve patates ununa bulanır. Kızartma yağı, yaklaşık 160-170°C ye ısıtılarak tavuk eti çıtır çıtır olana kadar kızartılır.

Adım 2

Yeşil soğanlı sosun tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırılır. Kızarmış tavuk eti dilimlenir, üzerine yeşil soğanlı sos gezdirilir.

Püf noktası:

Garnitür olarak patates püresi veya salata enfes gider.

Recept-ID: 390

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tavuk eti, 1 yemek kaşığı doğal fermente soya sosuyla baharatlandırılıp yaklaşık 15 dakika dinlendirilir. Dikkatlice bastırarak kurulanır ve patates ununa bulanır. Kızartma yağı, yaklaşık 160-170°C ye ısıtılarak tavuk eti çıtır çıtır olana kadar kızartılır.

Yeşil soğanlı sosun tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırılır. Kızarmış tavuk eti dilimlenir, üzerine yeşil soğanlı sos gezdirilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.