Yeşil Pesto ve Kavrulmuş Sucuk Zencefilli Havuç Türlüsü
Ara
filtre
Yeşil Pesto ve Kavrulmuş Sucuk Zencefilli Havuç Türlüsü
Bookmark
142 / 268

Yeşil Pesto ve Kavrulmuş Sucuk Zencefilli Havuç Türlüsü

Hazırlanma zamanı: 50 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 2243 kJ / 536 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

Sucuk için:

  • 160 g Sucuk

Pesto için:

  • 80 g maydanoz
  • ½ diş sarımsak
  • 60 g Macadamia fındığı
  • 60 ml zeytinyağı
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı parmesan
  • Tuz
  • Taze çekilmiş beyaz biber

Hazırlık

Havuçlar temizlenir, soyulur ve dilimler ya da küpler halinde kesilir. Zencefil soyulur ve dilimler halinde kesilir. Patatesler ve soğan soyulup küp küp doğranır. Bir tencerede kolza yağı ısıtılır. Zencefil ve soğan yaklaşık 3 dakika boyunca kavrulur, sonra havuç ve patates eklenir. Et suyu ve Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu ilave edilir. Ara sıra karıştırarak, kapağı kapalı kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirilir.

Bu sırada, sucuk ince dilimler halinde kesilir. Sucuk dilimleri pişirme kağıdına yerleştirilir. Fırında veya konvektomatta 150 derecede yaklaşık 8 dakika çıtır olana kadar pişirilir.

Pesto için maydanoz yıkanır, kuruyana kadar sallanır ve yaprakları kopartılır. Sarımsaklar soyulur ve macadamia fındığı ile irice kıyılır. Maydanoz, sarımsak ve fındıklar yüksek kenarlı bir kaba alınır. Yağ ilave edilir ve tüm malzemeler el blenderi ile püre haline getirilir. Parmesan da karıştırılır ve pestoya tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır.

Havuç yahnisi önceden ısıtılmış çorba kaselerine yerleştirilir. Üzerine sucuk dilimleri ve pesto serpiştirilir ardından hemen servis yapılır.

 

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

Sucuk için:

  • 160 g Sucuk

Pesto için:

  • 80 g maydanoz
  • ½ diş sarımsak
  • 60 g Macadamia fındığı
  • 60 ml zeytinyağı
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı parmesan
  • Tuz
  • Taze çekilmiş beyaz biber