Yaki Onigiri

toplam süre 15 dak.
5 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
400 gr
pişmiş pirinç
1 yemek kaşığı
kavrulmuş susam
 ½ yemek kaşığı
sıvı yağ
Birkaç damla susam yağı

Sos için:

1 
yumurta sarısı
1 tutam
şeker
Besin değerleri (porsiyon başı): 796 kJ  /  119 kcal
4,8 gr Yağ
4,9 gr Protein
31,1 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Pirinç, soya sosu ve susam bir kâseye alınır ve iyice karıştırılır.

Adım 2

Önceden terbiye edilmiş pirinç streç filme sarılır ve üçgen şekli verilir (4 adet).

Adım 3

Sıvı yağ ve susam yağı, kaplama tavada ısıtılır ve şekillendirilmiş pirinç her iki taraftan orta ateşte kızartılır.

Adım 4

Sos için soya sosu, yumurta sarısı ve şeker küçük bir kâsede karıştırılır. Kızarmış pirinç parçaların bir tarafına sos sürülür ve çıtır çıtır olana kadar kızartılır. Pirinç parçaları çevrilir, üzerine kalan sos sürülür ve aynı şekilde çıtır olana kadar kızartılır.

Adım 5

Pirinç parçaları, tabaklara yerleştirilir ve dilediğiniz turşu ile servis yapılır.

Recept-ID: 70

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Pirinç, soya sosu ve susam bir kâseye alınır ve iyice karıştırılır.

Önceden terbiye edilmiş pirinç streç filme sarılır ve üçgen şekli verilir (4 adet).

Sıvı yağ ve susam yağı, kaplama tavada ısıtılır ve şekillendirilmiş pirinç her iki taraftan orta ateşte kızartılır.

Sos için soya sosu, yumurta sarısı ve şeker küçük bir kâsede karıştırılır. Kızarmış pirinç parçaların bir tarafına sos sürülür ve çıtır çıtır olana kadar kızartılır. Pirinç parçaları çevrilir, üzerine kalan sos sürülür ve aynı şekilde çıtır olana kadar kızartılır.

Pirinç parçaları, tabaklara yerleştirilir ve dilediğiniz turşu ile servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.