Ara
filtre
28 / 186

Wok’ta sebzeli tofu

Wok tavada susam yağı ve soya sosu ile tatlandırılmış lezzetli vegan tofu

Wok’ta sebzeli tofu
zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
2177 kJ / 521 kcal
gres: 39,2 g
protein: 23,8 g
karbonhidratlar: 12,4 g

Malzemeler 2 porsiyon

  • 250 g katı tofu, küpler hâlinde
  • 50 g taze fasulye, ayıklanmış ve kesilmiş
  • 50 g sultani bezelye, çapraz olarak ortadan ikiye kesilmiş
  • 1 küçük acı kırmızı biber, ince doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 15 g taze zencefil, ince doğranmış
  • 1 küçük Çin lahanası sapı (beyaz kısmı), şeritler hâlinde kesilmiş
  • 50 g fasulye filizi
  • 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3

Üzeri için:

  • 1 küçük havuç, çok ince şeritler hâlinde kesilmiş
  • 20 g pırasa, ince şeritler hâlinde kesilmiş
  • 4-6 küçük Çin lahanası yaprağı
  • 1 taze soğan, ince kıyılmış
  • 2-3 dal maydanozun yaprakları
  • 3 dal kişnişin yaprakları

Hazırlık

  1. Taze fasulyeleri wok’un içinde kaynayan suda 2 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin, süzün ve bir kenara alın.
  2. Sultani bezelyeyi de aynı şekilde haşlayıp soğuk sudan geçirin ve bir kenara alın.
  3. Suyu döküp wok’u kurulayın ve biraz yağ ekleyin. Acı biberi soteleyin ve alın.
  4. 1 yemek kaşığı yağı wok’ta ısıtın. Tofuyu ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun ve alın.
  5. Sarımsak ve zencefili de wok’a alarak kalan yağla tavada kavurun.
  6. Çin lahanasını (beyaz kısmını) ve fasulye filizlerini ekleyip kavurun. Haşlanmış fasulyeleri ve sultani bezelyeyi de ekleyip kavurun. Tofuyu ve Çin lahanası yapraklarını ekleyin.
  7. Kikkoman suşi pirinci sirkesi, Kikkoman soya sosu ve Kikkoman susam yağı ile hepsini tatlandırın.
  8. Tofuyu havuç ve pırasa şeritleri, Çin lahanası yaprakları, taze soğan, kavrulmuş biber, maydanoz ve kişniş ile karıştırın ve dilerseniz basmati pirinç pilavı ile servis edin.

 

İpucu 1: Kikkoman suşi pilavı için çeşnili sirke alternatifi: Diğer suşi sirkeleri veya şeker ve tuz eklenmiş pirinç sirkesi..

İpucu 2: Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu alternatifleri: Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, Tamari glutensiz soya sosu ve Organik soya sosu.

İpucu 3: Kavurmak için bitkisel yağ veya soya yağı kullanın. Kavururken asla susam yağı kullanmayın.

İpucu 4: Wok’ta pişirmek için ocağın yüksek sıcaklıkta olması önemlidir. Ancak yağ sıcakken dikkatli olun, nemli malzemeleri eklediğinizde alev alabilir veya sıçrayabilir.

İpucu 5: Yapışmaz, sac, dökme demir wok’lar ısı iletiminin yanı sıra elektrikli, gazlı ve endüksiyon ocaklara uygunluk, temizlik ve bakım açısından biraz farklıdır. Yüksek ısıda pişirmek ve adımlara uymak şartıyla wok yerine standart bir tava da kullanılabilir.

İpucu 6: Wok’a asla fazla malzeme eklemeyin. Yemeği ikiden fazla kişi için hazırlıyorsanız en iyi sonucu gruplar hâlinde pişirerek elde edebilirsiniz.

İpucu 7: Wok’taki malzemeleri parçalamamak için hafifçe karıştırın ve çevirin.

İpucu 8: Mükemmel aroma ve lezzet için soya sosu ve susam yağı ile tatlandırarak tamamlayın.

zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
2177 kJ / 521 kcal
gres: 39,2 g
protein: 23,8 g
karbonhidratlar: 12,4 g

Malzemeler 2 porsiyon

  • 250 g katı tofu, küpler hâlinde
  • 50 g taze fasulye, ayıklanmış ve kesilmiş
  • 50 g sultani bezelye, çapraz olarak ortadan ikiye kesilmiş
  • 1 küçük acı kırmızı biber, ince doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 15 g taze zencefil, ince doğranmış
  • 1 küçük Çin lahanası sapı (beyaz kısmı), şeritler hâlinde kesilmiş
  • 50 g fasulye filizi
  • 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3

Üzeri için:

  • 1 küçük havuç, çok ince şeritler hâlinde kesilmiş
  • 20 g pırasa, ince şeritler hâlinde kesilmiş
  • 4-6 küçük Çin lahanası yaprağı
  • 1 taze soğan, ince kıyılmış
  • 2-3 dal maydanozun yaprakları
  • 3 dal kişnişin yaprakları