
Wok’ta patlıcanlı ve kajulu tavuk
Dakikalar içinde harika bir yemek hazırlamak için wok’ta tavuk ve patlıcan mükemmel bir seçenek!

Malzemeler 2 porsiyon
- 250 g tavuk but, şeritler hâlinde kesilmiş
- 1 küçük patlıcan, şeritler hâlinde kesilmiş
- 1 kırmızı soğan, şeritler hâlinde kesilmiş
- 50 g şitake mantarı, dörde kesilmiş
- ½ demet taze soğan, kıyılmış
- 2 diş sarımsak, ince doğranmış
- 15 g zencefil, ince doğranmış
- 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3
- 50 ml istiridye sosu *İpucu 1 (alternatif için aşağıdaki ipucuna göz atın)
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu *İpucu 2 (alternatif için aşağıdaki ipucuna göz atın)
- 1 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş susam yağı
- 50 g kavrulmuş kaju
- ½ misket limonu
Üzeri için:
- 3 dal kişnişin yaprakları
- 2 taze soğan, ince kıyılmış
Hazırlık
- Suyu wok’ta kaynatın. Tavuğu kaynar suya ekleyin ve yaklaşık 12 dakika pişirin. Sonra bir kevgirle alın ve süzün. Wok’u durulayın ve kurulayın.
- Wok tavasında 3 yemek kaşığı yağı kızdırın ve patlıcanları kızartın. Mantarları ekleyin ve soteleyin. Taze soğan ve soğanı da ekleyip biraz kavurun. Sebzeleri alın.
- Kalan yağı ve tavuğu wok’a alın, renkleri dönene kadar kavurun ve bir kenara alın.
- Sarımsak ve zencefili de wok’a alarak saydam bir hâl alana kadar kavurun. Tavuğu tekrar ekleyin ve karıştırın.
- Sebzeleri ekleyin, biraz kızartın. İstiridye sosu, Kikkoman soya sosu ve Kikkoman kavrulmuş susam yağını ekleyin ve iyice karıştırın.
- Kajunun yarısını ilave edin. Misket limonunun suyunu tavuk ve sebzelerin üzerine dökün.
- Kişniş, kalan kaju ve taze soğanla süsleyin.
İpucu 1: İstiridye sosu alternatifi: Kikkoman pirinç için soya sosu
İpucu 2: Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu alternatifleri: Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, Tamari glutensiz soya sosu ve Organik soya sosu.
İpucu 3: Kavurmak için bitkisel yağ veya soya yağı kullanın. Kavururken asla susam yağı kullanmayın.
İpucu 4: Wok’ta pişirmek için ocağın yüksek sıcaklıkta olması önemlidir. Ancak yağ sıcakken dikkatli olun, nemli malzemeleri eklediğinizde alev alabilir veya sıçrayabilir.
İpucu 5: Yapışmaz, sac, dökme demir wok’lar ısı iletiminin yanı sıra elektrikli, gazlı ve endüksiyon ocaklara uygunluk, temizlik ve bakım açısından biraz farklıdır. Yüksek ısıda pişirmek ve adımlara uymak şartıyla wok yerine standart bir tava da kullanılabilir.
İpucu 6: Wok’a asla fazla malzeme eklemeyin. Yemeği ikiden fazla kişi için hazırlıyorsanız en iyi sonucu gruplar hâlinde pişirerek elde edebilirsiniz.
İpucu 7: Wok’taki malzemeleri parçalamamak için hafifçe karıştırın ve çevirin.
İpucu 8: Mükemmel aroma ve lezzet için soya sosu ve susam yağı ile tatlandırarak tamamlayın.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 2 porsiyon
- 250 g tavuk but, şeritler hâlinde kesilmiş
- 1 küçük patlıcan, şeritler hâlinde kesilmiş
- 1 kırmızı soğan, şeritler hâlinde kesilmiş
- 50 g şitake mantarı, dörde kesilmiş
- ½ demet taze soğan, kıyılmış
- 2 diş sarımsak, ince doğranmış
- 15 g zencefil, ince doğranmış
- 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3
- 50 ml istiridye sosu *İpucu 1 (alternatif için aşağıdaki ipucuna göz atın)
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu *İpucu 2 (alternatif için aşağıdaki ipucuna göz atın)
- 1 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş susam yağı
- 50 g kavrulmuş kaju
- ½ misket limonu
Üzeri için:
- 3 dal kişnişin yaprakları
- 2 taze soğan, ince kıyılmış