Wok’ta karidesli ve sebzeli erişte
Ara
filtre
31 / 186

Wok’ta karidesli ve sebzeli erişte

Deniz mahsulleri sevenler wok’ta pişmiş bu karidesli erişteye bayılacaklar

Wok’ta karidesli ve sebzeli erişte
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Pişirme süresi 10 dakika
2336 kJ / 554 kcal
gres: 32 g
protein: 30,7 g
karbonhidratlar: 34,2 g

Malzemeler 2 porsiyon

  • 12 parça jumbo karides, pişirmeye hazır
  • 50 g havuç, şeritler hâlinde kesilmiş
  • 50 g kabak, şeritler hâlinde kesilmiş
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 15 g taze zencefil, ince doğranmış
  • 200 g ramen eriştesi *İpucu 4
  • 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3

Üzeri için:

  • Yarım organik limon kabuğu rendesi
  • 2 taze soğan, ince kıyılmış
  • 3 dal kişnişin yaprakları

Hazırlık

  1. Wok’ta 1 yemek kaşığı yağı ısıtın, havucu ekleyin ve soteleyin. 1 dakika sonra, kabağı ekleyip soteleyin ve ikisini de bir kenara alın.
  2. Sebzelerden kalan yağın üzerine 1 yemek kaşığı yağ ile karidesleri ekleyip 3 dakika kadar kavurun ve bir kenara alın.
  3. Zencefil ve sarımsağı wok’ta kalan sıcak yağda soteleyin. Sebze ve karidesleri tekrar ekleyip kavurun.
  4. Limon suyu, Kikkoman soya sosu ve Kikkoman susam yağını ekleyin, pişmiş erişteleri ilave edin ve kısa süre ısıtın.
  5. Üzerine limon kabuğu rendesi, taze soğan ve kişniş ekleyip servis edin.

 

İpucu 1: Limon suyu alternatifi: 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu kullanın ve Kikkoman soya sosundan 2 yemek kaşığı yerine 1 yemek kaşığı ekleyin.

İpucu 2: Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu alternatifleri: Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, Tamari glutensiz soya sosu ve Organik soya sosu.

İpucu 3: Kavurmak için bitkisel yağ veya soya yağı kullanın. Kavururken asla susam yağı kullanmayın.

İpucu 4: Ramen erişte alternatifi: Favori eriştenizi veya evde bulunan herhangi bir erişte ya da spagettiyi kullanabilirsiniz.

İpucu 5: Wok’ta pişirmek için ocağın yüksek sıcaklıkta olması önemlidir. Ancak yağ sıcakken dikkatli olun, nemli malzemeleri eklediğinizde alev alabilir veya sıçrayabilir.

İpucu 6: Yapışmaz, sac, dökme demir wok’lar ısı iletiminin yanı sıra elektrikli, gazlı ve endüksiyon ocaklara uygunluk, temizlik ve bakım açısından biraz farklıdır. Yüksek ısıda pişirmek ve adımlara uymak şartıyla wok yerine standart bir tava da kullanılabilir.

İpucu 7: Wok’a asla fazla malzeme eklemeyin. Yemeği ikiden fazla kişi için hazırlıyorsanız en iyi sonucu gruplar hâlinde pişirerek elde edebilirsiniz.

İpucu 8: Wok’taki malzemeleri parçalamamak için hafifçe karıştırın ve çevirin.

İpucu 9: Mükemmel aroma ve lezzet için soya sosu ve susam yağı ile tatlandırarak tamamlayın.

zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Pişirme süresi 10 dakika
2336 kJ / 554 kcal
gres: 32 g
protein: 30,7 g
karbonhidratlar: 34,2 g

Malzemeler 2 porsiyon

  • 12 parça jumbo karides, pişirmeye hazır
  • 50 g havuç, şeritler hâlinde kesilmiş
  • 50 g kabak, şeritler hâlinde kesilmiş
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 15 g taze zencefil, ince doğranmış
  • 200 g ramen eriştesi *İpucu 4
  • 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3

Üzeri için:

  • Yarım organik limon kabuğu rendesi
  • 2 taze soğan, ince kıyılmış
  • 3 dal kişnişin yaprakları