Wok’ta karidesli ve sebzeli erişte

2 1 oy
toplam süre 30 dak.
20 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Deniz mahsulleri sevenler wok’ta pişmiş bu karidesli erişteye bayılacaklar

Malzemeler

2 porsiyon
12 
parça jumbo karides, pişirmeye hazır
50 gr
havuç, şeritler hâlinde kesilmiş
50 gr
kabak, şeritler hâlinde kesilmiş
1 
diş sarımsak, ince doğranmış
15 gr
taze zencefil, ince doğranmış
200 gr
ramen eriştesi
5 yemek kaşığı
kızartma yağı
2 yemek kaşığı
limon suyu
1 yemek kaşığı

Üzeri için:

Yarım organik limon kabuğu rendesi
2 
taze soğan, ince kıyılmış
3 
dal kişnişin yaprakları
Besin değerleri (porsiyon başı): 2336 kJ  /  554 kcal
32 gr Yağ
30,7 gr Protein
34,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Wok’ta 1 yemek kaşığı yağı ısıtın, havucu ekleyin ve soteleyin. 1 dakika sonra, kabağı ekleyip soteleyin ve ikisini de bir kenara alın.

Adım 2

Sebzelerden kalan yağın üzerine 1 yemek kaşığı yağ ile karidesleri ekleyip 3 dakika kadar kavurun ve bir kenara alın.

Adım 3

Zencefil ve sarımsağı wok’ta kalan sıcak yağda soteleyin. Sebze ve karidesleri tekrar ekleyip kavurun.

Adım 4

Limon suyu, Kikkoman soya sosu ve Kikkoman susam yağını ekleyin, pişmiş erişteleri ilave edin ve kısa süre ısıtın.

Adım 5

Üzerine limon kabuğu rendesi, taze soğan ve kişniş ekleyip servis edin.

Püf noktası:

Limon suyu alternatifi: 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu kullanın ve Kikkoman soya sosundan 2 yemek kaşığı yerine 1 yemek kaşığı ekleyin.

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu alternatifleri: Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, Tamari glutensiz soya sosu ve Organik soya sosu.

Kavurmak için bitkisel yağ veya soya yağı kullanın. Kavururken asla susam yağı kullanmayın.

Ramen erişte alternatifi: Favori eriştenizi veya evde bulunan herhangi bir erişte ya da spagettiyi kullanabilirsiniz.

Wok’ta pişirmek için ocağın yüksek sıcaklıkta olması önemlidir. Ancak yağ sıcakken dikkatli olun, nemli malzemeleri eklediğinizde alev alabilir veya sıçrayabilir.

Yapışmaz, sac, dökme demir wok’lar ısı iletiminin yanı sıra elektrikli, gazlı ve endüksiyon ocaklara uygunluk, temizlik ve bakım açısından biraz farklıdır. Yüksek ısıda pişirmek ve adımlara uymak şartıyla wok yerine standart bir tava da kullanılabilir.

Wok’a asla fazla malzeme eklemeyin. Yemeği ikiden fazla kişi için hazırlıyorsanız en iyi sonucu gruplar hâlinde pişirerek elde edebilirsiniz.

Wok’taki malzemeleri parçalamamak için hafifçe karıştırın ve çevirin.

Mükemmel aroma ve lezzet için soya sosu ve susam yağı ile tatlandırarak tamamlayın.

Recept-ID: 928

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Wok’ta 1 yemek kaşığı yağı ısıtın, havucu ekleyin ve soteleyin. 1 dakika sonra, kabağı ekleyip soteleyin ve ikisini de bir kenara alın.

Sebzelerden kalan yağın üzerine 1 yemek kaşığı yağ ile karidesleri ekleyip 3 dakika kadar kavurun ve bir kenara alın.

Zencefil ve sarımsağı wok’ta kalan sıcak yağda soteleyin. Sebze ve karidesleri tekrar ekleyip kavurun.

Limon suyu, Kikkoman soya sosu ve Kikkoman susam yağını ekleyin, pişmiş erişteleri ilave edin ve kısa süre ısıtın.

Üzerine limon kabuğu rendesi, taze soğan ve kişniş ekleyip servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.