Ara
filtre
317 / 317

Wok’ta karabiberli biftek

Wok’ta hızlı ve kolay acılı soslu yumuşak biftek ve sebzeler

Wok’ta karabiberli biftek
zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
2653 kJ / 633 kcal
Yağ: 36 g
protein: 35,2 g
karbonhidratlar: 35,9 g

Malzemeler 2 porsiyon

  • 250 g dana antrikot, şeritler hâlinde kesilmiş
  • 150 g brokoli, sadece çiçekleri
  • 1 kırmızı dolma biber, şeritler hâlinde kesilmiş
  • 1 kırmızı soğan, şeritler hâlinde kesilmiş
  • ½ demet taze soğan, ince kıyılmış
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 15 g taze zencefil, ince doğranmış
  • 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı frenk soğanı, ince kıyılmış (alternatif olarak taze kişniş, taze fesleğen)
  • Birkaç dal maydanozun yaprakları
  • 1 taze soğan, ince kıyılmış
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 175 g basmati pirinç, pişmiş

Hazırlık

  1. Wok tavada suyu kaynatın, brokoliyi ekleyin, kısa süre haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ve süzün.
  2. Kuruladığınız wok tavada 3 yemek kaşığı yağı ısıtın, et dilimlerini ekleyin, hızlıca kavurun ve etleri alın.
  3. Kırmızı dolma biberi ve soğanı kavurun, taze soğanı ekleyip yağda birlikte çevirin ve hepsini tavadan alın. 
  4. Wok tavayı silin, kalan yağ ile sarımsak ve zencefili kavurun.
  5. Sotelenmiş sebzeleri ve eti tekrar ekleyin.
  6. Karabiber sosunu ve brokoliyi ekleyin.
  7. Kikkoman soya sosu ve Kikkoman kavrulmuş susam yağı ile tatlandırın ve iyice karıştırın.
  8. Eti ve sebzeleri frenk soğanı, maydanoz ve taze soğan ile süsleyin.
  9. Wok’ta kalan sosu üzerine gezdirin, karabiber ile tatlandırın ve basmati pirinç pilavı ile servis edin.

 

İpucu 1: Karabiber sosunuz yoksa, 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu, ¼ yemek kaşığı esmer şeker, ¼ yemek kaşığı Worcestershire sosu, ½ yemek kaşığı bitkisel yağ, 1 yemek kaşığı un, 2 ½ diş ince doğranmış sarımsak, ¼ ince doğranmış beyaz soğan, ¼ yemek kaşığı karabiber ve 0,2 l et suyu karışımını kullanın.
Veya tarife sarımsak yerine 50 ml Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı teriyaki sos ekleyin.

İpucu 2: Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu alternatifleri: Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, Tamari glutensiz soya sosu ve Organik soya sosu.

İpucu 3: Kavurmak için bitkisel yağ veya soya yağı kullanın. Kavururken asla susam yağı kullanmayın.

İpucu 4: Wok’ta pişirmek için ocağın yüksek sıcaklıkta olması önemlidir. Ancak yağ sıcakken dikkatli olun, nemli malzemeleri eklediğinizde alev alabilir veya sıçrayabilir.

İpucu 5: Yapışmaz, sac, dökme demir wok’lar ısı iletiminin yanı sıra elektrikli, gazlı ve endüksiyon ocaklara uygunluk, temizlik ve bakım açısından biraz farklıdır. Yüksek ısıda pişirmek ve adımlara uymak şartıyla wok yerine standart bir tava da kullanılabilir.

İpucu 6: Wok’a asla fazla malzeme eklemeyin. Yemeği ikiden fazla kişi için hazırlıyorsanız en iyi sonucu gruplar hâlinde pişirerek elde edebilirsiniz.

İpucu 7: Wok’taki malzemeleri parçalamamak için hafifçe karıştırın ve çevirin.

İpucu 8: Mükemmel aroma ve lezzet için soya sosu ve susam yağı ile tatlandırarak tamamlayın.

zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
2653 kJ / 633 kcal
Yağ: 36 g
protein: 35,2 g
karbonhidratlar: 35,9 g

Malzemeler 2 porsiyon

  • 250 g dana antrikot, şeritler hâlinde kesilmiş
  • 150 g brokoli, sadece çiçekleri
  • 1 kırmızı dolma biber, şeritler hâlinde kesilmiş
  • 1 kırmızı soğan, şeritler hâlinde kesilmiş
  • ½ demet taze soğan, ince kıyılmış
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 15 g taze zencefil, ince doğranmış
  • 5 yemek kaşığı kızartma yağı *İpucu 3

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı frenk soğanı, ince kıyılmış (alternatif olarak taze kişniş, taze fesleğen)
  • Birkaç dal maydanozun yaprakları
  • 1 taze soğan, ince kıyılmış
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 175 g basmati pirinç, pişmiş