
Wok’ta deniz mahsulleri
Karides ve kalamar ile hızlı ızgara deniz ürünlerinden Wok Asya tarzında kaliteli karides ve kalamar ile hızlı deniz ürünlerinden Wok. KIKKOMAN ile kalamarın nasıl mükemmel bir şekilde pişirileceğini ve KIKKOMAN soya sosuyla mükemmel bir şekilde tatlandırılmış bu sofistike Wok yemeğini sadece ızgarada nasıl hazırlayacağınızı öğrenin.

Malzemeler 4 porsiyon
- 300g kalamar
- 500g jumbo karides
- 500g yeşil kuşkonmaz
- ½ demet taze soğan
- 3 yemek kaşığı fıstık yağı
- ½ hafif acı kırmızı biber
- Bal
- Karabiber
- 8 yemek kaşığı KIKKOMAN soya sosu
Ayrıca:
- Wok tava
Hazırlık
- Kalamarı kalın halkalar halinde, karidesleri ise uzunlamasına ikiye kesin. Kuşkonmazı yıkayın, uçlarını kesin, alt üçte birlik kısmını soyun, 5 cm uzunluğunda kesin. Taze soğanları yıkayıp doğrayın. Acı biberi ince kesin.
- Bir döküm wok’u iyice kızana kadar ızgarada ısıtın. 1 yemek kaşığı yağ ekleyip kalamarları yüksek ateşte 3-4 dakika kızartın. Wok’tan alıp sıcak tutun.
- Wok tavaya 1 yemek kaşığı daha yağ ekleyin. Jumbo karidesleri yüksek ateşte pişirin (2–3 dakika; yine de hafif yarı saydam kalmaları gerekir). Karidesleri tavadan alın ve bir yanda sıcak tutun.
- Sebzeleri ve kalan 1 yemek kaşığı yağı wok’a ekleyip 3-4 dakika kavurun. Karidesleri ve kalamarları wok’a geri koyun ve hepsini pul biber, bal, karabiber ve soya sosuyla tatlandırın. Bekletmeden servis edin.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 300g kalamar
- 500g jumbo karides
- 500g yeşil kuşkonmaz
- ½ demet taze soğan
- 3 yemek kaşığı fıstık yağı
- ½ hafif acı kırmızı biber
- Bal
- Karabiber
- 8 yemek kaşığı KIKKOMAN soya sosu
Ayrıca:
- Wok tava