Vejetaryen Okonomiyaki ''Japon usulü mükemmel lezzetli krep''
Ara
filtre
Vejetaryen Okonomiyaki ''Japon usulü mükemmel lezzetli krep''
Bookmark
125 / 269

Vejetaryen Okonomiyaki ''Japon usulü mükemmel lezzetli krep''

Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 2443 kJ / 584 kcal

Malzemeler 2 bölümleri için

Vejetaryen okonomiyaki sosu için:

  • 100 g sivri lahana
  • 50 g kabak
  • ¼ kırmızı dolmalık biber
  • 2  taze soğan
  • 2 yemek kaşığı mısır (konserve)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş soğan
  • 2-3 frenk soğanı sapı

Hamur için:

Hazırlık

  1. Vejetaryen okonomiyaki sosu için, tüm malzemeler bir kâseye alınır ve pürüzsüz bir sos elde edene kadar el mikseri ile karıştırılır.
  2. Sivri lahana, kabak ve biber temizlenir, yaklaşık 3 cm uzunluğunda şeritler halinde doğranıp yıkanır. Taze soğanlar temizlenir, 2-3 mm ince halkalar halinde doğranır ve yıkanır.
  3. Hamur için tofu bir el mikseri ile püre haline getirilir ve hazır sebze suyu ve patates unu ile iyice karıştırılır. Doğranmış sebzeler ve mısır eklenir ve karıştırılır.  
  4. Büyük bir tavada (en az 32 cm Ø) 1 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır, hamur ve sebze karışımının yarısı tavaya alınır, sebzeler eşit olarak dağıtılır ve spatula kullanarak karışım yaklaşık 15-18 cm büyük daireye dönüştürülür. Üzerine 1 yemek kaşığı kavrulmuş soğan serpilir ve 2-3 dakika orta ateşte kızartılır.
  5. Bir kızartma spatulası ile dikkatlice çevrilerek 2-3 dakika pişirmeye devam edilir (ısı hafifçe azaltılır). Frenk soğanı yıkanır, kurulanır ve rulolar halinde doğranır.
  6. Okonomiyaki, sebze tarafı yukarı gelecek şekilde iki tabağa yerleştirilir ve üzerine vejetaryen okonomiyaki sosu sürülür. Frenk soğanı serpilir ve servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 2 bölümleri için

Vejetaryen okonomiyaki sosu için:

  • 100 g sivri lahana
  • 50 g kabak
  • ¼ kırmızı dolmalık biber
  • 2  taze soğan
  • 2 yemek kaşığı mısır (konserve)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş soğan
  • 2-3 frenk soğanı sapı

Hamur için: