Vejetaryen Maki Sushi - Üç yöntem

5 1 oy
toplam süre 50 dak.
45 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Geleneksel Japon maki suşi tarifinin farklı yorumlanması sayesinde üç farklı, modern maki suşi tarifi karşınızda! Her maki rulosunun içinde bulunan farklı vejetaryen dolgular lezzetleriyle bu tarifleri tekrar tekrar yapmanızı sağlayacak.

Malzemeler

18 porsiyon

1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi

4 
adet yeşil fasulye
Tuz
30 gr
havuç
 ½ 
Nori yosunu
70 gr
pişmiş suşi pirinci
 ½ tatlı kaşığı
wasabi ezmesi
2 tatlı kaşığı
kıyılmış badem
2 tatlı kaşığı

2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi

1 
kereviz
Tuz
 ½ 
Nori yosunu
70 gr
pişmiş suşi pirinci
 ½ tatlı kaşığı
wasabi ezmesi

Kerevizli marine için:

5 gr
rendelenmiş zencefil
3 gr
şeker

3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi

80 gr
pancar kökü (vakumlu / önceden pişirilmiş)
30 gr
elma
 ½ 
Nori yosunu
70 gr
pişmiş suşi pirinci
 ½ tatlı kaşığı
wasabi ezmesi
3 ½ 
adet nane yaprağı

Pancar turşusu için:

2 tatlı kaşığı
fıstık ezmesi
1 tatlı kaşığı
kaşığı şeker

Servis için:

Turşu zencefil
wasabi ezmesi
Besin değerleri (porsiyon başı): 460 kJ  /  110 kcal
2,2 gr Yağ
3,2 gr Protein
17,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi

  1. Fasulyeleri kaynayan tuzlu suda yaklaşık 2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın.
  2. Havuçları soyun ve ince şeritler halinde kesin.
  3. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  4. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  5. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  6. Fasulyeleri ve havuç dilimlerini suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  7. Doğranmış bademleri pirincin üzerine yayın ve Kikkoman Susamlı Salata Sosu** üzerinde gezdirin.
  8. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  9. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

Adım 2

2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi    

  1. Kerevizleri şeritler halinde kesin (yaklaşık 10 cm).
  2. Kereviz dilimlerine 2 g tuz serpip yaklaşık 10 dakika bir kapta bekletin. Kerevizleri mutfak kağıdıyla kurulayın.
  3. Marine için Kikkoman Soya Sosu, zencefil ve şekeri bir kapta karıştırın ve kerevizleri yaklaşık 30 dakika suda bekletin.
  4. Kerevizleri mutfak kağıdıyla hafifçe kurulayın.
  5. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  6. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  7. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  8. Marine edilmiş kerevizi suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  9. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  10. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

Adım 3

3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi

  1. Marine etmek için fıstık ezmesi, Kikkoman Soya Sosu ve şekeri karıştırın.
  2. Pancarı şeritler halinde kesin, marine ile karıştırın ve yaklaşık 20 dakika marine edin.
  3. Elmayı şeritler halinde kesin.
  4. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  5. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  6. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  7. Suşi pirincinin ortasına 3 adet marine edilmiş pancar şeridi, elma şeritleri ve nane yapraklarını uzunlamasına yerleştirin.
  8. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  9. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

Püf noktası:

Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

  • 450 g (540 ml) Japon pirinci
  • 450 ml su

Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

  • Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi

veya alternatif olarak:

  • 70 ml pirinç sirkesi
  • 30 g şeker
  • 15 g tuz

Recept-ID: 941

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi

  1. Fasulyeleri kaynayan tuzlu suda yaklaşık 2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın.
  2. Havuçları soyun ve ince şeritler halinde kesin.
  3. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  4. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  5. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  6. Fasulyeleri ve havuç dilimlerini suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  7. Doğranmış bademleri pirincin üzerine yayın ve Kikkoman Susamlı Salata Sosu** üzerinde gezdirin.
  8. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  9. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi    

  1. Kerevizleri şeritler halinde kesin (yaklaşık 10 cm).
  2. Kereviz dilimlerine 2 g tuz serpip yaklaşık 10 dakika bir kapta bekletin. Kerevizleri mutfak kağıdıyla kurulayın.
  3. Marine için Kikkoman Soya Sosu, zencefil ve şekeri bir kapta karıştırın ve kerevizleri yaklaşık 30 dakika suda bekletin.
  4. Kerevizleri mutfak kağıdıyla hafifçe kurulayın.
  5. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  6. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  7. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  8. Marine edilmiş kerevizi suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  9. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  10. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi

  1. Marine etmek için fıstık ezmesi, Kikkoman Soya Sosu ve şekeri karıştırın.
  2. Pancarı şeritler halinde kesin, marine ile karıştırın ve yaklaşık 20 dakika marine edin.
  3. Elmayı şeritler halinde kesin.
  4. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  5. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  6. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  7. Suşi pirincinin ortasına 3 adet marine edilmiş pancar şeridi, elma şeritleri ve nane yapraklarını uzunlamasına yerleştirin.
  8. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  9. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.