
Vejetaryen Maki Sushi - Üç yöntem
Taze fasulye, kereviz, elma ve pancarlı lezzetli vejetaryen Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.

Malzemeler 18 porsiyon
1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi
- 4 adet yeşil fasulye
- Tuz
- 30 g havuç
- ½ Nori yosunu
- 70 g pişmiş suşi pirinci*
- ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
- 2 tatlı kaşığı kıyılmış badem
- 2 tatlı kaşığı Kikkoman Susamlı Sos**
**Kikkoman Susamlı Sosa Alternatif: 10 g fıstık ezmesi, 10 g su, 2 g Kikkoman doğal fermente soya sosu, 1-2 damla susam yağı
2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi
- 1 sap /30 g kereviz
- Tuz
- ½ Nori yosunu
- 70 g pişmiş suşi pirinci*
- ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
Kerevizli marine için:
- 30 g/3 yemek kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
- 5 g rendelenmiş zencefil
- 3 g şeker
3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi
- 80 g pancar kökü (vakumlu / önceden pişirilmiş)
- 30 g elma
- ½ Nori yosunu
- 70 g pişmiş suşi pirinci*
- ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
- 3-4 adet nane yaprağı
Pancar turşusu için:
- 2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
- 2 tatlı kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
- 1 tatlı kaşığı şeker
Servis için:
Turşu zencefil, wasabi ezmesi ve Kikkoman doğal fermente soya sosu
Hazırlık
1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi
- Fasulyeleri kaynayan tuzlu suda yaklaşık 2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın.
- Havuçları soyun ve ince şeritler halinde kesin.
- ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
- Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
- Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
- Fasulyeleri ve havuç dilimlerini suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
- Doğranmış bademleri pirincin üzerine yayın ve Kikkoman Susamlı Sosu** üzerinde gezdirin.
- Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
- Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.
2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi
- Kerevizleri şeritler halinde kesin (yaklaşık 10 cm).
- Kereviz dilimlerine 2 g tuz serpip yaklaşık 10 dakika bir kapta bekletin. Kerevizleri mutfak kağıdıyla kurulayın.
- Marine için Kikkoman soya sosu, zencefil ve şekeri bir kapta karıştırın ve kerevizleri yaklaşık 30 dakika suda bekletin.
- Kerevizleri mutfak kağıdıyla hafifçe kurulayın.
- ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
- Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
- Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
- Marine edilmiş kerevizi suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
- Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
- Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.
3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi
- Marine etmek için fıstık ezmesi, Kikkoman soya sosu ve şekeri karıştırın.
- Pancarı şeritler halinde kesin, marine ile karıştırın ve yaklaşık 20 dakika marine edin.
- Elmayı şeritler halinde kesin.
- ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
- Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
- Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
- Suşi pirincinin ortasına 3 adet marine edilmiş pancar şeridi, elma şeritleri ve nane yapraklarını uzunlamasına yerleştirin.
- Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
- Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.
*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)
- 450 g (540 ml) Japon pirinci
- 450 ml su
Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın
veya alternatif olarak:
- 70 ml pirinç sirkesi
- 30 g şeker
- 15 g tuz
Öneri: Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 18 porsiyon
1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi
- 4 adet yeşil fasulye
- Tuz
- 30 g havuç
- ½ Nori yosunu
- 70 g pişmiş suşi pirinci*
- ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
- 2 tatlı kaşığı kıyılmış badem
- 2 tatlı kaşığı Kikkoman Susamlı Sos**
**Kikkoman Susamlı Sosa Alternatif: 10 g fıstık ezmesi, 10 g su, 2 g Kikkoman doğal fermente soya sosu, 1-2 damla susam yağı
2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi
- 1 sap /30 g kereviz
- Tuz
- ½ Nori yosunu
- 70 g pişmiş suşi pirinci*
- ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
Kerevizli marine için:
- 30 g/3 yemek kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
- 5 g rendelenmiş zencefil
- 3 g şeker
3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi
- 80 g pancar kökü (vakumlu / önceden pişirilmiş)
- 30 g elma
- ½ Nori yosunu
- 70 g pişmiş suşi pirinci*
- ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
- 3-4 adet nane yaprağı
Pancar turşusu için:
- 2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
- 2 tatlı kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
- 1 tatlı kaşığı şeker
Servis için:
Turşu zencefil, wasabi ezmesi ve Kikkoman doğal fermente soya sosu