Ara
filtre
30 / 339

Vejetaryen Maki Sushi - Üç yöntem

Taze fasulye, kereviz, elma ve pancarlı lezzetli vejetaryen Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.

Vejetaryen Maki Sushi - Üç yöntem
zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 45 dakika
Pişirme süresi 5 dakika
460 kJ / 110 kcal
gres: 2,2 g
protein: 3,2 g
karbonhidratlar: 17,7 g

Malzemeler 18 porsiyon

1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi

  • 4 adet yeşil fasulye
  • Tuz
  • 30 g havuç
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci*
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış badem
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman Susamlı Sos**

**Kikkoman Susamlı Sosa Alternatif: 10 g fıstık ezmesi, 10 g su, 2 g Kikkoman doğal fermente soya sosu, 1-2 damla susam yağı

2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi    

  • 1 sap /30 g kereviz
  • Tuz
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci*
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi

Kerevizli marine için:

3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi

  • 80 g pancar kökü (vakumlu / önceden pişirilmiş)
  • 30 g elma
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci*
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
  • 3-4 adet nane yaprağı

Pancar turşusu için:

Servis için:

Turşu zencefil, wasabi ezmesi ve Kikkoman doğal fermente soya sosu

Hazırlık

1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi

  1. Fasulyeleri kaynayan tuzlu suda yaklaşık 2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın.
  2. Havuçları soyun ve ince şeritler halinde kesin.
  3. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  4. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  5. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  6. Fasulyeleri ve havuç dilimlerini suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  7. Doğranmış bademleri pirincin üzerine yayın ve Kikkoman Susamlı Sosu** üzerinde gezdirin.
  8. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  9. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi    

  1. Kerevizleri şeritler halinde kesin (yaklaşık 10 cm).
  2. Kereviz dilimlerine 2 g tuz serpip yaklaşık 10 dakika bir kapta bekletin. Kerevizleri mutfak kağıdıyla kurulayın.
  3. Marine için Kikkoman soya sosu, zencefil ve şekeri bir kapta karıştırın ve kerevizleri yaklaşık 30 dakika suda bekletin.
  4. Kerevizleri mutfak kağıdıyla hafifçe kurulayın.
  5. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  6. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  7. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  8. Marine edilmiş kerevizi suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  9. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  10. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi

  1. Marine etmek için fıstık ezmesi, Kikkoman soya sosu ve şekeri karıştırın.
  2. Pancarı şeritler halinde kesin, marine ile karıştırın ve yaklaşık 20 dakika marine edin.
  3. Elmayı şeritler halinde kesin.
  4. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  5. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  6. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  7. Suşi pirincinin ortasına 3 adet marine edilmiş pancar şeridi, elma şeritleri ve nane yapraklarını uzunlamasına yerleştirin.
  8. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  9. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

  • 450 g (540 ml) Japon pirinci
  • 450 ml su

Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

veya alternatif olarak:

  • 70 ml pirinç sirkesi
  • 30 g şeker
  • 15 g tuz

Öneri: Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 45 dakika
Pişirme süresi 5 dakika
460 kJ / 110 kcal
gres: 2,2 g
protein: 3,2 g
karbonhidratlar: 17,7 g

Malzemeler 18 porsiyon

1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi

  • 4 adet yeşil fasulye
  • Tuz
  • 30 g havuç
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci*
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış badem
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman Susamlı Sos**

**Kikkoman Susamlı Sosa Alternatif: 10 g fıstık ezmesi, 10 g su, 2 g Kikkoman doğal fermente soya sosu, 1-2 damla susam yağı

2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi    

  • 1 sap /30 g kereviz
  • Tuz
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci*
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi

Kerevizli marine için:

3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi

  • 80 g pancar kökü (vakumlu / önceden pişirilmiş)
  • 30 g elma
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci*
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi
  • 3-4 adet nane yaprağı

Pancar turşusu için:

Servis için:

Turşu zencefil, wasabi ezmesi ve Kikkoman doğal fermente soya sosu