
110 / 339
Vanilya Dondurmalı ve Çikolata veya Karamel Soslu Çıtır Muz

zaman
30 dakika
Hazırlanma zamanı:
5 dakika
Pişirme süresi
25 dakika
2807 kJ / 669 kcal
gres:
38,6 g
karbonhidratlar:
63,4 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 4 muz
- 8-10 yemek kaşığı un
- ¼ tatlı kaşığı tarçın, öğütülmüş
- 2 yumurta
- 8-10 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- Kızartma için sıvı yağ
- Garnitür için nane yaprakları
Çikolata sosu için:
- Yaklaşık 100 g bitter veya sütlü çikolata
- 125 g krema
- 1-2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
Veya
Karamel sosu için:
- 100 g şeker
- 40 g tereyağı
- 60 g krema
- 1-2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Ayrıca: 4 top vanilyalı dondurma
Hazırlık
- Muzlar soyulur, önce uzunlamasına sonra enlemesine ikiye bölünür. Un ve tarçın karıştırılıp derin bir tabağa alınır. Yumurtalar, derin bir tabakta çırpılır ve panko ekmek kırıntısı da ayrı bir derin bir tabağa konur.
- Muzlar, önce un ve tarçın karışımına, ardından çırpılmış yumurtaya ve ardından panko ekmek kırıntısına bulanır.
- Yağ ısıtılır, muz parçaları altın rengi alana kadar kızartılır ve kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakılır. Nane yıkanıp kurulanır.
- Çikolata sosu için çikolata parçalara ayrılır ve sıcak su banyosunda eritilir. Krema ve soya sosu eklenip birlikte ısıtılır. Veya: Karamel sosu için, şeker bir tencerede ısıtılıp eritilir ve rengi eşit şekilde açık kahverengiye dönene kadar düzenli olarak karıştırılır. Tereyağı eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Krema ve soya sosu eklenir ve sos tamamen pürüzsüz olana kadar iyice karıştırılır.
- Kızarmış muz, çikolata veya karamel sosu ve dondurma ile tabaklara yerleştirilir, nane ve isteğe göre böğürtlen gibi taze orman meyveleriyle süslenip servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
30 dakika
Hazırlanma zamanı:
5 dakika
Pişirme süresi
25 dakika
2807 kJ / 669 kcal
gres:
38,6 g
karbonhidratlar:
63,4 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 4 muz
- 8-10 yemek kaşığı un
- ¼ tatlı kaşığı tarçın, öğütülmüş
- 2 yumurta
- 8-10 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- Kızartma için sıvı yağ
- Garnitür için nane yaprakları
Çikolata sosu için:
- Yaklaşık 100 g bitter veya sütlü çikolata
- 125 g krema
- 1-2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
Veya
Karamel sosu için:
- 100 g şeker
- 40 g tereyağı
- 60 g krema
- 1-2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Ayrıca: 4 top vanilyalı dondurma