Edamame-Pirinçli Füme Tofulu Bento Kutusu

toplam süre 25 dak.
5 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Malzemeler

1 porsiyon
50 gr
kahverengi pirinç
70 gr
edamame, soyulmuş (alternatif olarak dondurulmuş kalın fasulye veya bezelye)
2 yemek kaşığı
 ½ 
kırmızı dolmalık biber
70 gr
füme tofu
2 tatlı kaşığı
kavrulmuş susam yağı
3 ½ yemek kaşığı
taze çekilmiş karabiber
30 gr
marul veya yabani ot salatası
 ½ 
mango
1 tatlı kaşığı
kenevir tohumu
1 ½ yemek kaşığı
balzamik sirke
1 tatlı kaşığı
agave şurubu
Birkaç tane kişniş yaprağı
30 gr
filiz
1 küçük paket

Hazırlanış

Adım 1

Pirinç, paket talimatlarına göre hazırlanır. Bu sırada edamame yıkanır, pirince eklenir ve kısa süre birlikte pişirilir. İkisi de süzülür ve Ponzu Limonlu soya sosuyla karıştırılır. Biber güzelce ayıklanır, yıkanır ve tofu ile birlikte küp şeklinde doğranır. Her ikisi de 1 tatlı kaşığı ısıtılmış susam yağında kızartılır, 2 yemek kaşığı soya sosu ile karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır.

Adım 2

Marul yıkanıp kurulanır. Mango soyulur, meyveli kısmı şeritler halinde çekirdekten kesilerek küp küp doğranır.

Adım 3

Sos için kenevir tohumu, sirke, kalan yağ, kalan soya sosu ve agave şurubu karıştırılır, karabiberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı kavanoza doldurulur. Kişniş yıkanır ve kurulanır. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, kişnişle süslenir, küçük sos paketi yanına eklenir ve alıp götürülene kadar buzdolabında saklanır.

Recept-ID: 651

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Pirinç, paket talimatlarına göre hazırlanır. Bu sırada edamame yıkanır, pirince eklenir ve kısa süre birlikte pişirilir. İkisi de süzülür ve Ponzu Limonlu soya sosuyla karıştırılır. Biber güzelce ayıklanır, yıkanır ve tofu ile birlikte küp şeklinde doğranır. Her ikisi de 1 tatlı kaşığı ısıtılmış susam yağında kızartılır, 2 yemek kaşığı soya sosu ile karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır.

Marul yıkanıp kurulanır. Mango soyulur, meyveli kısmı şeritler halinde çekirdekten kesilerek küp küp doğranır.

Sos için kenevir tohumu, sirke, kalan yağ, kalan soya sosu ve agave şurubu karıştırılır, karabiberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı kavanoza doldurulur. Kişniş yıkanır ve kurulanır. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, kişnişle süslenir, küçük sos paketi yanına eklenir ve alıp götürülene kadar buzdolabında saklanır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.