Ara
filtre
Üç Çeşit Sebze Püreli Teriyaki Baget
Bookmark
56 / 78

Üç Çeşit Sebze Püreli Teriyaki Baget

Hazırlanma zamanı: 1 saat
Kalorifik değer (porsiyon başına: 723 kJ / 173 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

Bezelye püresi:

  • 50 g soğan, soyulmuş
  • 20 g tereyağı
  • 100 g bezelye (dondurulmuş)
  • 40 ml maden suyu
  • 60 g patates, haşlanmış
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber

Havuç püresi:

  • 100 g havuç
  • 50 g soğan, soyulmuş
  • 20 g tereyağı
  • 100 ml portakal suyu
  • 250 ml maden suyu
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber

Biber püresi:

  • 1 büyük kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Maden suyu (ihtiyaca göre)
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 1 baget
  • 30 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • 10 adet siyah zeytin
  • 50 g marul karışımı, kullanıma hazır
  • Zeytinyağı
  • taze çekilmiş karabiber 

Hazırlık

Bezelye püresi için, soğan ince dilimler halinde doğranır, tereyağı eritilir, soğan kavrulur, bezelye ilave edilir, maden suyu eklenir ve kaynatılır. Patatesler püre haline getirilir, tuz ve karabiber eklenir.

Havuç püresi için havuçlar soyulur, temizlenir ve kalın dilimler halinde kesilir. Soğan ince dilimler halinde doğranır. Tereyağı eritilir, soğan ve havuçlar biraz kavrulur, portakal suyu ve maden suyu eklenir ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuç ve soğanın suyu süzülür, iyice püre haline getirilir, gerekirse pişirme suyu eklenir, tuz ve karabiber ile tatlandırılır.

Kırmızı biber püresi için Biber yarıya bölünür, ayıklanır, yıkanır ve kabuklu tarafı yukarıda olacak şekilde pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında ızgara altında yaklaşık 4-6 dakika kızartılır, buzlu suya alınır, kabuğu soyulur ve şeritler halinde doğranır. Sarımsak soyulur ve dilimlere doğranır. Yağ bir tencerede ısıtılır, karabiber ve sarımsak kavrulur, maden suyu eklenir ve kaynatılır. Biber ve sarımsak püre haline getirilip tuz ve karabiberle tatlandırılır.

Baget çapraz dilimler halinde kesilir. Kesilen yüzeylere fırçayla Teriyaki Marine sos sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 230°C'de (fanlı fırın: 210°C) yaklaşık 1-2 dakika pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisinde pişirilir. Teriyakili baget üç çeşit sebze püresi, zeytin, marul, yağ ve karabiber ile hazırlanır ve servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 10 bölümleri için

Bezelye püresi:

  • 50 g soğan, soyulmuş
  • 20 g tereyağı
  • 100 g bezelye (dondurulmuş)
  • 40 ml maden suyu
  • 60 g patates, haşlanmış
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber

Havuç püresi:

  • 100 g havuç
  • 50 g soğan, soyulmuş
  • 20 g tereyağı
  • 100 ml portakal suyu
  • 250 ml maden suyu
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber

Biber püresi:

  • 1 büyük kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Maden suyu (ihtiyaca göre)
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 1 baget
  • 30 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • 10 adet siyah zeytin
  • 50 g marul karışımı, kullanıma hazır
  • Zeytinyağı
  • taze çekilmiş karabiber