Tofu ve Soya Soslu "Bagna Cauda" Dip Sos
Ara
filtre
Tofu ve Soya Soslu "Bagna Cauda" Dip Sos
Bookmark
233 / 339

Tofu ve Soya Soslu "Bagna Cauda" Dip Sos

Tofu ve Soya Soslu "Bagna Cauda" Dip Sos
zaman 20 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
1009 kJ / 241 kcal
gres: 15.3 g
protein: 18.7 g
karbonhidratlar: 5.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 3 diş sarımsak
  • ½ küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 1 kutu ton balığı, yağda (= 185 g)
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 100 g sert tofu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar taze çekilmiş beyaz biber

Hazırlık

  1. Sarımsak ve soğan soyulur ve ince dilimler halinde doğranır. Bir tencerede yarım yemek kaşığı yağ ısıtılır, sarımsak ve soğan eklenir ve hafifçe kavrulur. Beyaz şarap ilave edilir, kaynatılır ve karışım bir miksere alınır.
  2. Ton balığı iyice süzülür. Bir tencerede ½ yemek kaşığı zeytinyağı daha ısıtılır, ton balığı eklenir ve "kuruyana" kadar kavrulur. 2 yemek kaşığı soya sosu eklenir ve kısa süre birlikte kavrulur. Karışım bir tabağa alınır ve soğumaya bırakılır.
  3. Ton balığı karışımı mikserdeki soğan ve sarımsak karışımına eklenir. Süzülmüş tofu, kalan soya sosu, kalan zeytinyağı, limon suyu, bal eklenir ve püre haline getirilir. Parmesan, kapari, tuz ve karabiber eklenir, kabaca tekrar karıştırılır ve dip sos servis edilir.

Bagna-Cauda dip sosla çok iyi giden yiyecekler:

  • Havuç, kereviz, salatalık, dolmalık biber, turp gibi çiğ sebze çubukları
  • Yeşil kuşkonmaz, taze mısır, karnabahar, brokoli gibi pişmiş sebzeler

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 20 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
1009 kJ / 241 kcal
gres: 15.3 g
protein: 18.7 g
karbonhidratlar: 5.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 3 diş sarımsak
  • ½ küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 1 kutu ton balığı, yağda (= 185 g)
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 100 g sert tofu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar taze çekilmiş beyaz biber