Ara
filtre
Tofu Nuggets
Bookmark
99 / 339

Tofu Nuggets

Tofu Nuggets
zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Marine zaman: 15 dakika
1274 kJ / 319 kcal
gres: 20.9 g
protein: 11 g
karbonhidratlar: 17.1 g

Malzemeler 4 porsiyon

Sos 1 için:

  • 1 diş sarımsak
  • 80 ml Kikkoman Ponzu Limonlu
  • ½ tatlı kaşığı frenk soğanı minik ruloları
  • ½ tatlı kaşığı susam yağı

Sos 2 için:

Tofu nuggets için:

  • 200 g tofu
  • 1 ½ + 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • taze çekilmiş karabiber
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • Yakl. 40 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • Fritöz için kızartma yağı

Hazırlık

  1. 1. sos için sarımsak soyulur, ince doğranır ve ponzu sosu, frenk soğanı ve susam yağı ile karıştırılır. 2. sos için sriracha, mayonez ve soya sosu karıştırılır.
  2. Tofu nuggets için, tofu yaklaşık 3x3 cm küpler halinde kesilir, 1½ tatlı kaşığı soya sosu ve karabiber ile karıştırılıp yaklaşık 15 dakika marine edilir.
  3. Tofu kurulanır ve mısır nişastası ile karıştırılır. Yumurta, kalan soya sosu ile çırpılır. Tofu parçaları, önce yumurta karışımına, ardından panko ekmek kırıntısına bulanır.
  4. Tofu parçaları altın sarısı bir renk alıncaya kadar fritözde yaklaşık 3 dakika kızartıldıktan sonra tofu nuggetleri her iki sosla birlikte servis edilir. Yanında renkli salata harika gider.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Marine zaman: 15 dakika
1274 kJ / 319 kcal
gres: 20.9 g
protein: 11 g
karbonhidratlar: 17.1 g

Malzemeler 4 porsiyon

Sos 1 için:

  • 1 diş sarımsak
  • 80 ml Kikkoman Ponzu Limonlu
  • ½ tatlı kaşığı frenk soğanı minik ruloları
  • ½ tatlı kaşığı susam yağı

Sos 2 için:

Tofu nuggets için:

  • 200 g tofu
  • 1 ½ + 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • taze çekilmiş karabiber
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • Yakl. 40 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • Fritöz için kızartma yağı