Ara
filtre
Teriyaki Tavuk
Bookmark
10 / 78

Teriyaki Tavuk

Hazırlanma zamanı: 12 saat
Kalorifik değer (porsiyon başına: 914 kJ / 218 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 5 tavuk göğsü filetosu
  • yaklaşık 100 ml Kikkoman Teriyaki Marine (tavuk ağırlığının %10'u)
  • 50 g orta acılı hardal
  • 4 yemek kaşığı ahududu sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Şeker
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 30 adet renkli domates (örneğin, kırmızı, sarı ve yeşil domates ve renkli kiraz domates)
  • 1 avuç roka

Hazırlık

Tavuk göğsü kurulanır, yandan kesilir, açılır ve hafifçe döverek düzleştirilir. Teriyaki Marine sos ile birlikte bir derin dondurucu torbasına konulur, sos iyice dağıtılır, hava geçirmez şekilde kapatılır ve gece boyunca buzdolabında bekletilir.

Tavuk göğsü marine sostan çıkartılır, hafifçe bastırarak kurulanır ve tek tek açılır. Tavuk göğsü streç filme sarılır ve uçları sıkıca kapatılır (şeker gibi). Streç folyoya sarılı tavuk göğsü, yaklaşık 60 dakika boyunca 75°C sıcak suyla kaplanmış vaziyette pişirilir.

Sirke ve yağ 2 çorba kaşığı suyla karıştırılıp şeker, tuz ve karabiber eklenir. Domatesler yıkanır, temizlenir, ince dilimler halinde doğranır, tabaklara yerleştirilir ve üzerine salata sosu gezdirilir. Tavuk dilimlenir, roka iyice yıkanır. Domates salatası üzerine tavuk ve roka yerleştirilir, hardalla süslenir ve servis yapılır. 

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 5 tavuk göğsü filetosu
  • yaklaşık 100 ml Kikkoman Teriyaki Marine (tavuk ağırlığının %10'u)
  • 50 g orta acılı hardal
  • 4 yemek kaşığı ahududu sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Şeker
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 30 adet renkli domates (örneğin, kırmızı, sarı ve yeşil domates ve renkli kiraz domates)
  • 1 avuç roka