
Teriyaki Soslu Karışık Şiş

Malzemeler 4 porsiyon
Karides şiş için:
- 4 adet karides (başlarıyla birlikte)
- Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
Dana şiş için:
- 1 demet yeşil kuşkonmaz
- 200 g biftek
- Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
Deniztarağı şiş için:
- 1 adet kabak
- 8 adet deniztarağı
- Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.
Hazırlık
Karideslerin sırtı kesilip bağırsakları çıkartılır. Karides bütün olarak şişe geçirilir ve ızgarada pişirilir. Üzerine fırça ile Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos sürülür.
Kuşkonmazın uçları kesilir, alt kısmı soyulur, haşlanır ve 4 cm büyüklüğünde parçalara doğranır. Biftek, 15 gramlık dilimlere kesilir ve düzleştirilir. Kuşkonmaz, et parçalarına sarılır ve şişe geçirilir. Kızardıktan sonra Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos ile glaze edilir.
Kabak, boylamasına dilimler halinde kesilir (soyucu ile). Deniztarağı, kabak dilimlerine sarılır ve şişe geçirilir. Deniztarağı her iki taraftan da kızartılır ve üzerine fırça ile Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos sürülür.
Bunların hepsi karışık olarak hazırlanır ve sıcak servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
Karides şiş için:
- 4 adet karides (başlarıyla birlikte)
- Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
Dana şiş için:
- 1 demet yeşil kuşkonmaz
- 200 g biftek
- Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
Deniztarağı şiş için:
- 1 adet kabak
- 8 adet deniztarağı
- Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.