Teriyaki Somonlu Sebzeli Bento Kutusu

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Malzemeler

1 porsiyon
50 gr
pirinç (örn. yasemin veya basmati pirinci)
2 tatlı kaşığı
susam
120 gr
somon fileto
2 tatlı kaşığı
kavrulmuş susam yağı
100 gr
kırmızı lahana
100 gr
yeşil kuşkonmaz
 ½ 
sarı dolmalık biber
1 ½ yemek kaşığı
tatlı kaşığı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı
akçaağaç şurubu
Taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı
kıyılmış macadamia fındığı

Hazırlanış

Adım 1

Pirinç paket üzerindeki talimatlara göre hazırlanır, 1 yemek kaşığı soya sosu ile  baharatlandırılır ve 1 tatlı kaşığı susamla tatlandırılır. Somon yıkanır, kurulanır, lokma büyüklüğünde doğranır, 2 yemek kaşığı teriyaki sos ile karıştırılıp 1 tatlı kaşığı ısıtılmış yağda yaklaşık 5-8 dakika kızartılır.

Adım 2

Bu sırada kırmızı lahana temizlenip yıkanır, çok ince rendelenir ve kalan teriyaki sos ve 1 yemek kaşığı soya sosu ile karıştırılır. Kuşkonmaz yıkanır, alt tarafının üçte birlik kısmı soyulur ve çapraz şekilde ince dilimler halinde doğranır. Biber ayıklanır, yıkanır ve küp küp doğranır.

Adım 3

Dressing sos için, soya sosunun geri kalanı arta kalan susam, balzamik sirke, akçaağaç şurubu ve kalan yağ ile karıştırılır, karabiberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı bir kavanoza doldurulur. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur.

Püf noktası

Bu bento kutusunda taze kızartılmış somon yerine, füme somon da çok lezzetli oluyor.

Recept-ID: 656

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Pirinç paket üzerindeki talimatlara göre hazırlanır, 1 yemek kaşığı soya sosu ile  baharatlandırılır ve 1 tatlı kaşığı susamla tatlandırılır. Somon yıkanır, kurulanır, lokma büyüklüğünde doğranır, 2 yemek kaşığı teriyaki sos ile karıştırılıp 1 tatlı kaşığı ısıtılmış yağda yaklaşık 5-8 dakika kızartılır.

Bu sırada kırmızı lahana temizlenip yıkanır, çok ince rendelenir ve kalan teriyaki sos ve 1 yemek kaşığı soya sosu ile karıştırılır. Kuşkonmaz yıkanır, alt tarafının üçte birlik kısmı soyulur ve çapraz şekilde ince dilimler halinde doğranır. Biber ayıklanır, yıkanır ve küp küp doğranır.

Dressing sos için, soya sosunun geri kalanı arta kalan susam, balzamik sirke, akçaağaç şurubu ve kalan yağ ile karıştırılır, karabiberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı bir kavanoza doldurulur. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.