Teriyaki Coleslaw (Lahana Salatası) ve Sriracha Soslu Tofu Burger

toplam süre 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Coleslaw (lahana salatası) için

150 gr
kırmızı lahana
1 
büyük havuç
3 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
yulaf yoğurdu (alternatif olarak: soya yoğurdu)
1 tatlı kaşığı
hardal
Taze çekilmiş karabiber

Dressing sos için

2 yemek kaşığı
yulaf yoğurdu (alternatif olarak: soya yoğurdu)
2 yemek kaşığı
sriracha biber sosu
1 ½ yemek kaşığı

Ayrıca

350 gr
tofu
2 yemek kaşığı
kepekli un
1 yemek kaşığı
susam
Tuz, taze çekilmiş karabiber
2 ½ yemek kaşığı
sıvı yağ
1 
adet kırmızı soğan
50 gr
marul
4 
burger ekmeği
100 gr
kimchi (alternatif olarak: lahana turşusu)
Besin değerleri (porsiyon başı): 1481 kJ  /  353 kcal
8,2 gr Yağ
17,2 gr Protein
48,5 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Coleslaw (lahana salatası) için kırmızı lahananın dış yaprakları çıkartılır, lahana dörde bölünür, kök kısmı kesilerek çıkartılır ve lahana ince şeritler halinde kesilir. Havuç temizlenir, soyulur ve soyucu kullanarak şeritler halinde kesilir. Teriyaki Marine, yoğurt ve hardal karıştırılır, lahana ve havuçla karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır.

Adım 2

Dressing sos için, yoğurt, Sriracha ve soya sosu karıştırılır. Tofu 4 dilime bölünür. Un ve susamı karıştırılır, tofu birkaç kez çevirilir ve tuz ve karabiber eklenir. Yağ bir tavada ısıtılır ve tofu her iki taraftan yaklaşık 3-4 dakika kızartılır. Soğan soyulur ve şeritler halinde kesilir. Marul yıkanıp kurulanır.

Adım 3

Hamburger ekmekleri ortadan ikiye kesilir. Alt kısmına Teriyaki Coleslaw, marul, stofu, kimchi ve soğan yerleştirilir, üzerine biraz dressing sos gezdirilir, ekmeğin üst kısmı yerleştirilip tofu burger servis edilir.

Recept-ID: 145

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Coleslaw (lahana salatası) için kırmızı lahananın dış yaprakları çıkartılır, lahana dörde bölünür, kök kısmı kesilerek çıkartılır ve lahana ince şeritler halinde kesilir. Havuç temizlenir, soyulur ve soyucu kullanarak şeritler halinde kesilir. Teriyaki Marine, yoğurt ve hardal karıştırılır, lahana ve havuçla karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır.

Dressing sos için, yoğurt, Sriracha ve soya sosu karıştırılır. Tofu 4 dilime bölünür. Un ve susamı karıştırılır, tofu birkaç kez çevirilir ve tuz ve karabiber eklenir. Yağ bir tavada ısıtılır ve tofu her iki taraftan yaklaşık 3-4 dakika kızartılır. Soğan soyulur ve şeritler halinde kesilir. Marul yıkanıp kurulanır.

Hamburger ekmekleri ortadan ikiye kesilir. Alt kısmına Teriyaki Coleslaw, marul, stofu, kimchi ve soğan yerleştirilir, üzerine biraz dressing sos gezdirilir, ekmeğin üst kısmı yerleştirilip tofu burger servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.