Teriyaki Ballı Soğan Soslu Çıtır Panko Kaplı Dolgulu Tavuk Göğsü
Ara
filtre
Teriyaki Ballı Soğan Soslu Çıtır Panko Kaplı Dolgulu Tavuk Göğsü
Bookmark
162 / 299

Teriyaki Ballı Soğan Soslu Çıtır Panko Kaplı Dolgulu Tavuk Göğsü

Teriyaki Ballı Soğan Soslu Çıtır Panko Kaplı Dolgulu Tavuk Göğsü
zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 5 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
2653 kJ / 630 kcal
gres: 28.7 g
protein: 50 g
karbonhidratlar: 41,8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 tavuk göğsü filetosu
  • 2 dilim pişmiş jambon
  • 2 dilim peynir
  • 6-7 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki barbekü sos
  • 2 küçük yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 8-10 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • Kızartma için yağ
  • 4 soğan
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (soğan sosu için)
  • 1 tatlı kaşığı patates nişastası (veya mısır nişastası)
  • 1-2 tatlı kaşığı hardal
  • Acı kırmızı toz biber
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Ayrıca: küçük şişler

Hazırlık

  1. Keskin bir bıçakla tavuk göğüs filetolarının her birine bir cep kesilir. Jambon ve peynir dilimleri ikiye bölünür ve tavuk göğüs filetolarının her biri yarım dilim jambon ve peynirle doldurulur. Ağızları çöp şişlerle kapatılır ve tavuk göğsü filetoları 4 yemek kaşığı Ballı Teriyaki Barbekü sos ile fırçalanır.
  2. Derin bir tabakta yumurtalar çırpılır. Un ve panko ekmek kırıntısı ayrı ayrı derin tabaklara koyulur. Doldurulmuş tavuk göğsü filetoları önce un, sonra çırpılmış yumurta ve ardından panko ekmek kırıntılarında çevrilir.
  3. Yağ büyük bir tavada (170-180°C) ısıtılır, pane tavuk filetoları çıtır çıtır altın rengi alana kadar kızartılır, ardından mutfak kağıdına alınır ve sıcak tutulur.
  4. Soğanlar soyulur, ince halkalara doğranır ve 1-2 yemek kaşığı ısıtılmış yağda altın kahverengi alana kadar yaklaşık 10 dakika kızartılır. Kalan Ballı Teriyaki Barbekü sos, 200 ml su ile kaynatılır ve bir miktar çekmeye bırakılır. Patates nişastası (veya mısır nişastası) pürüzsüz olana kadar soğuk suyla karıştırılır, sosa eklenir, tekrar kaynatılır ve hardal, kırmızı toz biber ve karabiber ile tatlandırılır.
  5. Çöp şişler tavuk göğsü filetosundan çıkarılır. Piliç göğüs filetoları teriyaki ballı soğan sosu ile tabağa yerleştirilip servis edilir. Yanında renkli mevsim salatası harika gider
zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 5 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
2653 kJ / 630 kcal
gres: 28.7 g
protein: 50 g
karbonhidratlar: 41,8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 tavuk göğsü filetosu
  • 2 dilim pişmiş jambon
  • 2 dilim peynir
  • 6-7 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki barbekü sos
  • 2 küçük yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 8-10 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • Kızartma için yağ
  • 4 soğan
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (soğan sosu için)
  • 1 tatlı kaşığı patates nişastası (veya mısır nişastası)
  • 1-2 tatlı kaşığı hardal
  • Acı kırmızı toz biber
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Ayrıca: küçük şişler