Teriyaki Ballı Soğan Soslu Çıtır Panko Kaplı Dolgulu Tavuk Göğsü

toplam süre 35 dak.
5 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
4 
tavuk göğsü filetosu
2 
dilim pişmiş jambon
2 
dilim peynir
6 ½ yemek kaşığı
2 
küçük yumurta
6 yemek kaşığı
un
Kızartma için yağ
4 
soğan
1 ½ yemek kaşığı
sıvı yağ (soğan sosu için)
1 tatlı kaşığı
patates nişastası (veya mısır nişastası)
1 ½ tatlı kaşığı
hardal
Acı kırmızı toz biber
Taze çekilmiş karabiber
Ayrıca: küçük şişler
Besin değerleri (porsiyon başı): 2653 kJ  /  630 kcal
28,7 gr Yağ
50 gr Protein
41,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Keskin bir bıçakla tavuk göğüs filetolarının her birine bir cep kesilir. Jambon ve peynir dilimleri ikiye bölünür ve tavuk göğüs filetolarının her biri yarım dilim jambon ve peynirle doldurulur. Ağızları çöp şişlerle kapatılır ve tavuk göğsü filetoları 4 yemek kaşığı Ballı Teriyaki Barbekü sos ile fırçalanır.

Adım 2

Derin bir tabakta yumurtalar çırpılır. Un ve panko ekmek kırıntısı ayrı ayrı derin tabaklara koyulur. Doldurulmuş tavuk göğsü filetoları önce un, sonra çırpılmış yumurta ve ardından panko ekmek kırıntılarında çevrilir.

Adım 3

Yağ büyük bir tavada (170-180°C) ısıtılır, pane tavuk filetoları çıtır çıtır altın rengi alana kadar kızartılır, ardından mutfak kağıdına alınır ve sıcak tutulur.

Adım 4

Soğanlar soyulur, ince halkalara doğranır ve 1-2 yemek kaşığı ısıtılmış yağda altın kahverengi alana kadar yaklaşık 10 dakika kızartılır. Kalan Ballı Teriyaki Barbekü sos, 200 ml su ile kaynatılır ve bir miktar çekmeye bırakılır. Patates nişastası (veya mısır nişastası) pürüzsüz olana kadar soğuk suyla karıştırılır, sosa eklenir, tekrar kaynatılır ve hardal, kırmızı toz biber ve karabiber ile tatlandırılır.

Adım 5

Çöp şişler tavuk göğsü filetosundan çıkarılır. Piliç göğüs filetoları teriyaki ballı soğan sosu ile tabağa yerleştirilip servis edilir. Yanında renkli mevsim salatası harika gider

Recept-ID: 837

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Keskin bir bıçakla tavuk göğüs filetolarının her birine bir cep kesilir. Jambon ve peynir dilimleri ikiye bölünür ve tavuk göğüs filetolarının her biri yarım dilim jambon ve peynirle doldurulur. Ağızları çöp şişlerle kapatılır ve tavuk göğsü filetoları 4 yemek kaşığı Ballı Teriyaki Barbekü sos ile fırçalanır.

Derin bir tabakta yumurtalar çırpılır. Un ve panko ekmek kırıntısı ayrı ayrı derin tabaklara koyulur. Doldurulmuş tavuk göğsü filetoları önce un, sonra çırpılmış yumurta ve ardından panko ekmek kırıntılarında çevrilir.

Yağ büyük bir tavada (170-180°C) ısıtılır, pane tavuk filetoları çıtır çıtır altın rengi alana kadar kızartılır, ardından mutfak kağıdına alınır ve sıcak tutulur.

Soğanlar soyulur, ince halkalara doğranır ve 1-2 yemek kaşığı ısıtılmış yağda altın kahverengi alana kadar yaklaşık 10 dakika kızartılır. Kalan Ballı Teriyaki Barbekü sos, 200 ml su ile kaynatılır ve bir miktar çekmeye bırakılır. Patates nişastası (veya mısır nişastası) pürüzsüz olana kadar soğuk suyla karıştırılır, sosa eklenir, tekrar kaynatılır ve hardal, kırmızı toz biber ve karabiber ile tatlandırılır.

Çöp şişler tavuk göğsü filetosundan çıkarılır. Piliç göğüs filetoları teriyaki ballı soğan sosu ile tabağa yerleştirilip servis edilir. Yanında renkli mevsim salatası harika gider

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.