Ara
filtre
Tavuklu Kızarmış Patlıcan Dilimleri
Bookmark
131 / 339

Tavuklu Kızarmış Patlıcan Dilimleri

Tavuklu Kızarmış Patlıcan Dilimleri

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 küçük patlıcan 
  • 1/2 yeşil soğan 
  • 12 adet Eringi mantarı (küçük)
  • Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
  • Hardal
  • Salata yağı
  • Patates nişastası
  • 200 g kıyılmış tavuk
  • 80 g Tofu 
  • 1/2 pırasa 
  • 1 yumurta beyazı 
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • 1 yemek kaşığı buğday unu 
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz 
  • Biraz beyaz toz biber

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlık

Yeşil soğan halka şeklinde doğranır. İç harcın hazırlanması: Pırasa ince ince doğranır, Tofu'nun suyu süzülür. Daha sonra tüm malzemeler, hamur oluşturmak için yoğrulur. Hamur çok yumuşak ise, daha fazla Panko eklenir. Patlıcanlar, 3 mm kalınlığında dilimlere kesilir. Her dilimin bir tarafı patates nişastasına batırılıp bu tarafın üzerine iç harçtan koyulur. Bunun üzerine patates nişastalı ikinci bir dilim yerleştirilir ve şekil verilir. Patlıcan sandviçleri kızgın yağda her iki taraftan kızartılır. Piştikten sonra sandviçler çıkartılır ve tavaya Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos dökülüp ısıtılır. Patlıcan sandviçler, glaze edilip hardal ile servise sunulur. Kızarmış istiridye mantar ve taze yeşil soğan halkaları ile süslenip sıcak olarak servis edilir.

 

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 küçük patlıcan 
  • 1/2 yeşil soğan 
  • 12 adet Eringi mantarı (küçük)
  • Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
  • Hardal
  • Salata yağı
  • Patates nişastası
  • 200 g kıyılmış tavuk
  • 80 g Tofu 
  • 1/2 pırasa 
  • 1 yumurta beyazı 
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • 1 yemek kaşığı buğday unu 
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz 
  • Biraz beyaz toz biber

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.