Tavuk ve Pırasalı Pirinç Ruloları

toplam süre 30 dak.
5 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
300 gr
Japon suşi pirinci
4 
adet Nori yaprağı
1 yemek kaşığı
bitkisel yağ
2 
adet pırasa sapı, dilimlere doğranmış
2 
adet derisiz tavuk göğsü, ince doğranmış
1 
büyük diş sarımsak, ezilmiş
1 
havuç, soyulmuş ve rendelenmiş
2 tatlı kaşığı
kavrulmuş susam
1 avuç
taze ıspanak yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 1900 kJ  /  454 kcal
6,3 gr Yağ
23,1 gr Protein
79,5 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Suşi pirinci, su berrak olana kadar yıkanır. Kalın dipli bir tencereye alınır ve 330 ml su ilave edilir. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Su fokurdamaya başlayınca ocağı en düşük ayara alın ve pirinci 12 dakika kaynamaya bırakın. Daha sonra ocak kapatılır ve pirinç, tencerenin kapağı açılmadan 10 dakika demlemeye bırakılır. Kapak açılır ve pirinç çatalla hafifçe karıştırılır.

Adım 2

Pirinç pişerken büyük bir tavada yağ ısıtılır ve pırasa 5 dakika kavrulur. Sonra tavuk ilave edilir. 3-4 dakika daha kavrulur, sarımsak ve Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos eklenir ve sos ısınana kadar 2-3 dakika daha pişirilir. Rendelenmiş havuç ilave edilir.

Adım 3

Pirinç, Nori yapraklarının üzerine dağıtılır ve bir yarısının üzerine ıspanak ve tavuk ve pırasa karışımı yerleştirilir. Üzerine susam serpilir. Nori yaprağının diğer tarafı üzerine katlanır ve her paket 4 parça halinde kesilir. Parçaları rulo şeklinde sarın ve afiyetle yiyin.

Recept-ID: 170

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Suşi pirinci, su berrak olana kadar yıkanır. Kalın dipli bir tencereye alınır ve 330 ml su ilave edilir. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Su fokurdamaya başlayınca ocağı en düşük ayara alın ve pirinci 12 dakika kaynamaya bırakın. Daha sonra ocak kapatılır ve pirinç, tencerenin kapağı açılmadan 10 dakika demlemeye bırakılır. Kapak açılır ve pirinç çatalla hafifçe karıştırılır.

Pirinç pişerken büyük bir tavada yağ ısıtılır ve pırasa 5 dakika kavrulur. Sonra tavuk ilave edilir. 3-4 dakika daha kavrulur, sarımsak ve Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos eklenir ve sos ısınana kadar 2-3 dakika daha pişirilir. Rendelenmiş havuç ilave edilir.

Pirinç, Nori yapraklarının üzerine dağıtılır ve bir yarısının üzerine ıspanak ve tavuk ve pırasa karışımı yerleştirilir. Üzerine susam serpilir. Nori yaprağının diğer tarafı üzerine katlanır ve her paket 4 parça halinde kesilir. Parçaları rulo şeklinde sarın ve afiyetle yiyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.