Ara
filtre
Bookmark
141 / 215

Tavuk ve Pırasalı Pirinç Ruloları

Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 454 kJ / 109 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 300 g Japon suşi pirinci
  • 4 adet Nori yaprağı
  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 2 adet pırasa sapı, dilimlere doğranmış
  • 2 adet derisiz tavuk göğsü, ince doğranmış
  • 1 büyük diş sarımsak, ezilmiş
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
  • 1 havuç, soyulmuş ve rendelenmiş
  • 2 çay kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 avuç taze ıspanak yaprağı

Hazırlık

Suşi pirinci, su berrak olana kadar yıkanır. Kalın dipli bir tencereye alınır ve 330 ml su ilave edilir. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Su fokurdamaya başlayınca ocağı en düşük ayara alın ve pirinci 12 dakika kaynamaya bırakın. Daha sonra ocak kapatılır ve pirinç, tencerenin kapağı açılmadan 10 dakika demlemeye bırakılır. Kapak açılır ve pirinç çatalla hafifçe karıştırılır.

Pirinç pişerken büyük bir tavada yağ ısıtılır ve pırasa 5 dakika kavrulur. Sonra tavuk ilave edilir. 3-4 dakika daha kavrulur, sarımsak ve Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos eklenir ve sos ısınana kadar 2-3 dakika daha pişirilir. Rendelenmiş havuç ilave edilir.

Pirinç, Nori yapraklarının üzerine dağıtılır ve bir yarısının üzerine ıspanak ve tavuk ve pırasa karışımı yerleştirilir. Üzerine susam serpilir. Nori yaprağının diğer tarafı üzerine katlanır ve her paket 4 parça halinde kesilir. Parçaları rulo şeklinde sarın ve afiyetle yiyin.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 300 g Japon suşi pirinci
  • 4 adet Nori yaprağı
  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 2 adet pırasa sapı, dilimlere doğranmış
  • 2 adet derisiz tavuk göğsü, ince doğranmış
  • 1 büyük diş sarımsak, ezilmiş
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
  • 1 havuç, soyulmuş ve rendelenmiş
  • 2 çay kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 avuç taze ıspanak yaprağı