Ara
filtre
Bookmark
127 / 215

Tavuk Fondü

Kalorifik değer (porsiyon başına: 2473 kJ / 591 kcal

Malzemeler 6 bölümleri için

Tavuk Fondü

  • 1 L tavuk suyu
  • 4 tavuk göğsü
  • 200 g karides
  • 100 g ravioli veya tortellini
  • 200 g kiraz domates
  • 1 adet brokoli 

Limonlu Mayonez

  • 4 yumurta sarısı
  • 200 ml sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam karabiber
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Çili Sos

  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4 cm zencefil
  • 125 ml Kikkoman Seasoning for Sushi Rice
  • 150 g şeker
  • 200 ml su
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Çili

Tavuk Suyu (ev yapımı için)

  • 2 kuru soğan, soyulmamış
  • ½ pırasa sapı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tavuk
  • 2 havuç
  • 6 L su
  • 1 adet defneyaprağı
  • ¼ demet maydanoz
  • 5 dal kekik
  • 10 adet çekilmemiş karabiber
  • 100 ml Kikkoman az tuzlu soya sosu

Hazırlık

Tavuk Suyu (ev yapımı için)

Tavuk iyice yıkanır, kesilir, göğüs parçaları bir kenara alınır. Büyük bir tencereye alınır, soğuk suyla doldurulur. Kaynamaya bırakılır. Su kaynarken oluşan köpük kepçeyle alınır. Kalan malzemeler eklenir, en az 3 saat orta ateşte pişirilir. Süzgeçten geçirilir, isteğe göre tuzlanır.

Kendi hazırladığınız et suyu yerine, hazır et suyu ya da bulyon da kullanabilirsiniz.

Limonlu Mayonez

Yumurta sarısı, köpürene kadar mikserle çırpılır. Mayonezin kıvamı koyulaşıp kremsi olana kadar yavaş yavaş yağ eklenir. Son olarak biber, Ponzu, limon suyu eklenir.

Çili Sos

Kırmızı biberin çekirdeği ayıklanır ve irice doğranır. Zencefil ve sarımsak kıyılır. Biber, zencefil ve sarımsak el blenderi ile püre haline getirilir. Tüm malzemeler kaynatılır, ısı 2/3 düşürülür ve en az 15 dakika kaynamaya bırakılır. Sos, reçel benzeri bir kıvamda olmalıdır.

Tavuk Fondü

Tavuk göğsü 2x2 cm küpler halinde doğranır. Brokoli kaynar suda birkaç dakika kaynatılır. Ardından soğuk suya batırılır. Tavuk suyu ocaktaki fondü tenceresinde ısıtılır. Fondü tenceresi fondü setine yerleştirilir. Et veya sebzeler şişlenir ve et suyunda pişirilir. Soslarla servis yapılır.

Vejetaryenler için

Vejetaryen fondü için, sebze suyu kullanılır ve etten vazgeçilir. Vejetaryen ravioli kullanılır (örn. ricotta veya mantarlı).

Malzemeler 6 bölümleri için

Tavuk Fondü

  • 1 L tavuk suyu
  • 4 tavuk göğsü
  • 200 g karides
  • 100 g ravioli veya tortellini
  • 200 g kiraz domates
  • 1 adet brokoli 

Limonlu Mayonez

  • 4 yumurta sarısı
  • 200 ml sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam karabiber
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Çili Sos

  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4 cm zencefil
  • 125 ml Kikkoman Seasoning for Sushi Rice
  • 150 g şeker
  • 200 ml su
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Çili

Tavuk Suyu (ev yapımı için)

  • 2 kuru soğan, soyulmamış
  • ½ pırasa sapı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tavuk
  • 2 havuç
  • 6 L su
  • 1 adet defneyaprağı
  • ¼ demet maydanoz
  • 5 dal kekik
  • 10 adet çekilmemiş karabiber
  • 100 ml Kikkoman az tuzlu soya sosu