
124 / 339
Tatlı Tamari Soslu Edamame Mısır Tofu Galette
Doğal fermente soya sosu
Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
Ana Yemekler
Sebze
Vejetaryen
Vegan yemekleri
Atıştırmalıklar

zaman
35 dakika
Hazırlanma zamanı:
35 dakika
1624 kJ / 388 kcal
gres:
14.8 g
protein:
24 g
karbonhidratlar:
38.2 g
Malzemeler 4 porsiyon
Tamari sosu için:
- 4 tatlı kaşığı patates nişastası (veya mısır unu)
- 6 yemek kaşığı Kikkoman Tamari glütensiz soya sosu (veya 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu)
- 4 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
- 200 ml sebze suyu
- 1 yemek kaşığı mısır suyu (konserve)
- 1 yemek kaşığı şeker
- ½ tatlı kaşığı susam yağı
Galette için:
- 240 g edamame, soyulmuş
- 50 g mısır (konserve)
- 400 g sert tofu
- 20 g zencefil
- 4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- 5 yemek kaşığı patates nişastası (veya mısır unu)
- 1'er tatlı kaşığı tuz ve şeker
- Yakl. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlık
- Ev yapımı tamari sosu için patates nişastası, 4 çay kaşığı suyla karıştırılır. Soya sosu, beyaz şarap, sebze suyu, mısır konserve suyu ve şeker bir tencerede kaynatılır. Suyla karıştırılmış patates nişastası ilave edilip tekrar kaynatılır. Sonunda susam yağı eklenir.
- Galetteler için edamame, kısa süre haşlanır ve iyice süzülür. Mısır da iyice süzülür, tofu kurulanır. Zencefil soyulur ve ince rendelenir. Tofu, zencefil, panko unu, patates nişastası, tuz ve şeker bir kapta karıştırılır. Edamame ve mısır eklenir ve kabaca karıştırılır.
- Bir tavada yağ ısıtılır. Tavanın ortasına yuvarlak pişirme kalıpları yerleştirilir ve galette karışımı bu kalıpların içlerine dağıtılır. Kalıplar çıkartılır, galette karışımı bir kaşığın arka kısmıyla hafifçe yayılır ve orta ateşte yaklaşık 4-5 dakika kızartılır. Galetteler bir spatula ile çevrilir ve 3-4 dakika daha kızartılır.
- Galetteler tabağa alınır, üzerine tamari sosu gezdirilir ve servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
35 dakika
Hazırlanma zamanı:
35 dakika
1624 kJ / 388 kcal
gres:
14.8 g
protein:
24 g
karbonhidratlar:
38.2 g
Malzemeler 4 porsiyon
Tamari sosu için:
- 4 tatlı kaşığı patates nişastası (veya mısır unu)
- 6 yemek kaşığı Kikkoman Tamari glütensiz soya sosu (veya 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu)
- 4 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
- 200 ml sebze suyu
- 1 yemek kaşığı mısır suyu (konserve)
- 1 yemek kaşığı şeker
- ½ tatlı kaşığı susam yağı
Galette için:
- 240 g edamame, soyulmuş
- 50 g mısır (konserve)
- 400 g sert tofu
- 20 g zencefil
- 4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- 5 yemek kaşığı patates nişastası (veya mısır unu)
- 1'er tatlı kaşığı tuz ve şeker
- Yakl. 2 yemek kaşığı sıvı yağ