Tatlı Tamari Soslu Edamame Mısır Tofu Galette
Ara
filtre
Tatlı Tamari Soslu Edamame Mısır Tofu Galette
Bookmark
177 / 269

Tatlı Tamari Soslu Edamame Mısır Tofu Galette

Hazırlanma zamanı: 35 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1624 kJ / 388 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

Tamari sosu için:

Galette için:

  • 240 g edamame, soyulmuş
  • 50 g mısır (konserve)
  • 400 g sert tofu
  • 20 g zencefil
  • 4 yemek kaşığı panko unu (veya ekmek kırıntıları/galeta unu)
  • 5 yemek kaşığı patates nişastası (veya mısır unu)
  • 1'er tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • Yakl. 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlık

  1. Ev yapımı tamari sosu için patates nişastası, 4 çay kaşığı suyla karıştırılır. Soya sosu, beyaz şarap, sebze suyu, mısır konserve suyu ve şeker bir tencerede kaynatılır. Suyla karıştırılmış patates nişastası  ilave edilip tekrar kaynatılır. Sonunda susam yağı eklenir.
  2. Galetteler için edamame, kısa süre haşlanır ve iyice süzülür. Mısır da iyice süzülür, tofu kurulanır. Zencefil soyulur ve ince rendelenir. Tofu, zencefil, panko unu, patates nişastası, tuz ve şeker bir kapta karıştırılır. Edamame ve mısır eklenir ve kabaca karıştırılır.
  3. Bir tavada yağ ısıtılır. Tavanın ortasına yuvarlak pişirme kalıpları yerleştirilir ve galette karışımı bu kalıpların içlerine dağıtılır. Kalıplar çıkartılır, galette karışımı bir kaşığın arka kısmıyla hafifçe yayılır ve orta ateşte yaklaşık 4-5 dakika kızartılır. Galetteler bir spatula ile çevrilir ve 3-4 dakika daha kızartılır.
  4. Galetteler tabağa alınır, üzerine tamari sosu gezdirilir ve servis yapılır.

Malzemeler 4 bölümleri için

Tamari sosu için:

Galette için:

  • 240 g edamame, soyulmuş
  • 50 g mısır (konserve)
  • 400 g sert tofu
  • 20 g zencefil
  • 4 yemek kaşığı panko unu (veya ekmek kırıntıları/galeta unu)
  • 5 yemek kaşığı patates nişastası (veya mısır unu)
  • 1'er tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • Yakl. 2 yemek kaşığı sıvı yağ