Tatlı Soya Soslu, Kızarmış Ahtapot
Ara
filtre
Tatlı Soya Soslu, Kızarmış Ahtapot
Bookmark
3 / 327

Tatlı Soya Soslu, Kızarmış Ahtapot

Tatlı Soya Soslu, Kızarmış Ahtapot
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1727 kJ / 412 kcal
gres: 18.8 g
protein: 26.1 g
karbonhidratlar: 30.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1/3 demet frenk soğanı          
  • 600 g ahtapot                       
  • patates unu   
  • kızartmak için yağ                             

tatlı soya sos için:

  • 200 ml Konbu suyu
  • 100 ml Mirin                                      
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 yemek kaşığı şeker            
  • 10 g patates unu       
  • 30 ml su

Hazırlık

Tatlı soya sos için Konbu suyu, Mirin, doğal fermente soya sosu ve şeker bir tencerede kaynatılır. Patates unuyla su karıştırılarak patates unlu su elde edilir. Sos, bu unlu suyla koyulaştırılır.

Frenk soğanı ince halkalara doğranır. Ahtapot temizlenip üst kısmı 7-8 mm kalın halkalara doğranır. Ahtapot kolları, yaklaşık 4cm uzun parçalara doğranır. Ahtapot parçalarının üzerine patates unu serpilir ve  170℃ kızgın yağda kızartılır. Kızarmış ahtapot, tabağa alınır, üzerine tatlı soya sos gezdirilir. Frenk soğanı halkalarıyla süslenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1727 kJ / 412 kcal
gres: 18.8 g
protein: 26.1 g
karbonhidratlar: 30.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1/3 demet frenk soğanı          
  • 600 g ahtapot                       
  • patates unu   
  • kızartmak için yağ                             

tatlı soya sos için:

  • 200 ml Konbu suyu
  • 100 ml Mirin                                      
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 yemek kaşığı şeker            
  • 10 g patates unu       
  • 30 ml su