
Tatlı Soya Soslu, Kızarmış Ahtapot

Malzemeler 4 porsiyon
- 1/3 demet frenk soğanı
- 600 g ahtapot
- patates unu
- kızartmak için yağ
tatlı soya sos için:
- 200 ml Konbu suyu
- 100 ml Mirin
- 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 10 g patates unu
- 30 ml su
Hazırlık
Tatlı soya sos için Konbu suyu, Mirin, doğal fermente soya sosu ve şeker bir tencerede kaynatılır. Patates unuyla su karıştırılarak patates unlu su elde edilir. Sos, bu unlu suyla koyulaştırılır.
Frenk soğanı ince halkalara doğranır. Ahtapot temizlenip üst kısmı 7-8 mm kalın halkalara doğranır. Ahtapot kolları, yaklaşık 4cm uzun parçalara doğranır. Ahtapot parçalarının üzerine patates unu serpilir ve 170℃ kızgın yağda kızartılır. Kızarmış ahtapot, tabağa alınır, üzerine tatlı soya sos gezdirilir. Frenk soğanı halkalarıyla süslenir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 1/3 demet frenk soğanı
- 600 g ahtapot
- patates unu
- kızartmak için yağ
tatlı soya sos için:
- 200 ml Konbu suyu
- 100 ml Mirin
- 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 10 g patates unu
- 30 ml su