
Tatlı Soya Soslu Dana Filetosu

Malzemeler 4 porsiyon
- 300 g dana filetosu (veya antrikot)
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 2 diş sarımsak
- 3-4 dal frenk soğanı
- Sos için Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu ve biraz bal (1: 1 oranında)
Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.
Hazırlık
Dana filetosu, 4-5 cm'lik parçalar halinde kesilir. Etler, her iki taraftan kızartılır. Alüminyum folyo ile sarılıp dinlendirilir. Sarımsak, dilimler halinde doğranır ve çıtır kıvam alana kadar kavrulur. Frenk soğanı, ince ince doğranır. Etler açılır ve servis yapılır. Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, biraz bal ile (1:1) karıştırılıp sos olarak ikram edilir. Sarımsak parçaları ve frenk soğanı ile süslenir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 300 g dana filetosu (veya antrikot)
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 2 diş sarımsak
- 3-4 dal frenk soğanı
- Sos için Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu ve biraz bal (1: 1 oranında)
Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.