
Tatlı Soya Soslu Berry Sos

Malzemeler 10 porsiyon
- 600 g yaban mersini
- 5 arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı yer fıstığı yağı
- 250 ml kırmızı şarap
- 300 ml Kikkoman pirinç için soya sosu (şekerli)
- 75 g tereyağı
Hazırlık
Meyveler ayıklanır, yıkanır ve kurulanır. Arpacık soğanlar soyulur ve küp şeklinde doğranır. Yağ bir tencerede ısıtılır ve soğanlar yaklaşık 1-2 dakika kavrulur. Meyveler ve şarap eklenir, yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirirken meyveler kaşıkla iyice ezilir.
Pirinç için tatlı sos eklenir ve tereyağı, berry sosta karıştırarak eritilir. Berry sos, isteğe göre ızgara etle (örn. ördek, dana eti, av eti) servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 10 porsiyon
- 600 g yaban mersini
- 5 arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı yer fıstığı yağı
- 250 ml kırmızı şarap
- 300 ml Kikkoman pirinç için soya sosu (şekerli)
- 75 g tereyağı