
Tatlı Patates-Teriyaki-Cipsi

Malzemeler 10 porsiyon
- 2 adet tatlı patates
- 50 ml Kikkoman Teriyaki Marine
- 3-4 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 100 g panko unu
- Kızartma için yağ
Hazırlık
Tatlı patatesler yıkanıp ince dilimler halinde kesilir. Üzerine fırça yardımıyla Teriyaki Marine ve Sos sürülür ve yaklaşık 30 dakika dinlendirilir.
Yumurtalar çırpılır. Tatlı patates dilimleri dikkatlice kurulanır, önce una, sonra yumurtaya ve son olarak da panko una bulanır.
Tatlı patatesli Teriyaki cips, ısıtılmış yağda çıtır çıtır kızartılır ve isteğe göre çilek ve edamame ile servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 10 porsiyon
- 2 adet tatlı patates
- 50 ml Kikkoman Teriyaki Marine
- 3-4 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 100 g panko unu
- Kızartma için yağ