Tatlı ekşi sosta kızarmış balık

toplam süre 90 dak.
20 dak. hazırlık süresi
60 dak. marine süresi
10 dak. pişme süresi

Baharatlı Mirin terbiyesinde kızıl kahverengi olana kadar kızartılan, pratik ama lezzetli bir tatlı ekşi sosla birleştirilen morina balığı parçaları.

Malzemeler

4 porsiyon
280 gr
morina fileto (beyaz balık filetosu)

Marine terbiyesi için

Tatlı ekşi sos için

100 ml
sirke
1 tatlı kaşığı
tuz
 ½ 
soğan
 ½ 
havuç
 ¼ 
kırmızı dolmalık biber
Acı biber (kurutulmuş veya taze acı biber)
Üstüne kaplama için biraz un
Kızartmak için bitkisel veya hayvansal yağ
Besin değerleri (porsiyon başı): 874 kJ  /  208 kcal
10,5 gr Yağ
12,9 gr Protein
14,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Morinayı hafifçe kurulayın ve 2 cm'lik küpler halinde doğrayın. Bir kasede Mirin ve soya sosunu karıştırın ve balığı bu karışımda kısa süre terbiye edin.(terbiyeleyin) 

Adım 2

Tatlı ekşi sos için tüm malzemeleri karıştırın. 

Adım 3

Soğanı ikiye bölün ve çok ince halkalar halinde doğrayın. Havucun kabuğunu soyun, dolmalık biberle birlikte yıkayın ve 5 cm kadar uzun parçalar halinde jülyen şeklinde doğrayın. Acı biberi yıkayıp ince ince doğrayın.

Adım 4

Doğradığınız tüm sebzeleri tatlı ekşi sosa ekleyin. 

Adım 5

Morina balığını mirin terbiyesinden çıkarıp hafifçe kurulayın ve biraz unla kaplayın. 

Adım 6

Morina balığını 180°C sıcaklıktaki derin yağda yaklaşık 3 dakika kızartın, iyice süzdürün ve ardından tatlı ekşi sosa ekleyin. Bu şekilde en az 1 saat boyunca bıraktıktan sonra servis edin.

Püf noktası

Sadece birkaç saat sonra yemek çok lezzetli olacaktır ancak en iyi sonucu elde etmek için sosta bir gün bekletmeniz gerekir.

Recept-ID: 1032

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Morinayı hafifçe kurulayın ve 2 cm'lik küpler halinde doğrayın. Bir kasede Mirin ve soya sosunu karıştırın ve balığı bu karışımda kısa süre terbiye edin.(terbiyeleyin) 

Tatlı ekşi sos için tüm malzemeleri karıştırın. 

Soğanı ikiye bölün ve çok ince halkalar halinde doğrayın. Havucun kabuğunu soyun, dolmalık biberle birlikte yıkayın ve 5 cm kadar uzun parçalar halinde jülyen şeklinde doğrayın. Acı biberi yıkayıp ince ince doğrayın.

Doğradığınız tüm sebzeleri tatlı ekşi sosa ekleyin. 

Morina balığını mirin terbiyesinden çıkarıp hafifçe kurulayın ve biraz unla kaplayın. 

Morina balığını 180°C sıcaklıktaki derin yağda yaklaşık 3 dakika kızartın, iyice süzdürün ve ardından tatlı ekşi sosa ekleyin. Bu şekilde en az 1 saat boyunca bıraktıktan sonra servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.