
183 / 289
Tatlı-Baharatlı Tavuk Kanadı
Doğal fermente soya sosu
Ballı Teriyaki Barbekü Sos
Ana Yemekler
Kümes Hayvanları
Mangal sezonu
Yaz mutfağı
Hazırlanma zamanı:
30 dakika
Malzemeler 2 porsiyon
- 1 kg tavuk kanadı
- 60 g tereyağı
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı Kikkoman ballı Teriyaki barbekü sos
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı Tabasco® markalı biber sosu
Hazırlık
- Tavuk kanatları yıkanır ve kurulanır.
- Tereyağı, soslar ve baharatlar bir tencereye alınır, ısıtılır ve hepsi eriyip iyice karışana kadar karıştırılır. Soğuması için bir kenara alınır, soğuduktan sonra tavuk kanatları eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Mangal ısıtılır ve tavuk kanatları her iki taraftan yaklaşık 10 dakika ızgarada pişirilir. Gerektiği kadar sık çevrilir.
- Dip soslar eşliğinde servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 2 porsiyon
- 1 kg tavuk kanadı
- 60 g tereyağı
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı Kikkoman ballı Teriyaki barbekü sos
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı Tabasco® markalı biber sosu