Tamago Sushi

5 1 oy
toplam süre 20 dak.
5 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Doldurulmuş omletli Tamago Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.

Malzemeler

5 porsiyon
3 
yumurta
15 gr
şeker
30 gr
su

Veya pirinç için Kikkoman sosu

3 
yumurta
1 tatlı kaşığı
5 gr
şeker
20 gr
su
Tavada kızartmak için biraz sıvı yağ
25 gr
pişmiş suşi pirinci*

Servis için:

Roka
Besin değerleri (porsiyon başı): 401 kJ  /  96 kcal
5,7 gr Yağ
5,4 gr Protein
5,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Yumurtaları şeker, Kikkoman soya sosu ve su ile çırpın.

Adım 2

Hafifçe yağlanmış bir tavaya 1/3 oranında dökün ve bir tarafı pembeleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Adım 3

Sağ ve sol tarafları ortaya doğru katlayın, ardından üst tarafı yarıya kadar çevirin ve ardından rulo şekli oluşturmak için tekrar çevirin

Adım 4

Ruloyu tepsinin kenarına doğru itin ve yumurtanın ikinci kısmını tepsiye dökün.

Adım 5

Daha önce olduğu gibi bir tarafı pembeleşinceye kadar kızartın, ardından ruloyu omletin üstüne yerleştirin ve fazladan bir katman eklemek için rulonun etrafına doğru katlayın.

Adım 6

Aynı işlemi üçüncü yumurta ile tekrarlayın.

Adım 7

Pişen ruloyu mutfak kağıdına yerleştirin ve suşi matı yardımıyla şekillendirin; soğumaya bırakın ve matın içinden çıkarın.

Adım 8

Rulonun uçlarını ince ince dilimleyin ve kalan ruloyu 5 parçaya bölün.

Adım 9

Her parçanın tepesinde küçük bir cep (1/2 cm derinliğinde) kesin ve her cebi 5 g suşi pirinci ile doldurun.

Adım 10

Tamagoyu roka yapraklarıyla bir tabağa koyun ve Kikkoman soya sosuyla servis edin.

Tip

Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

  • 450 g (540 ml) Japon pirinci
  • 450 ml su

Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

  • Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi

veya alternatif olarak:

  • 70 ml pirinç sirkesi
  • 30 g şeker
  • 15 g tuz

Recept-ID: 946

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Yumurtaları şeker, Kikkoman soya sosu ve su ile çırpın.

Hafifçe yağlanmış bir tavaya 1/3 oranında dökün ve bir tarafı pembeleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Sağ ve sol tarafları ortaya doğru katlayın, ardından üst tarafı yarıya kadar çevirin ve ardından rulo şekli oluşturmak için tekrar çevirin

Ruloyu tepsinin kenarına doğru itin ve yumurtanın ikinci kısmını tepsiye dökün.

Daha önce olduğu gibi bir tarafı pembeleşinceye kadar kızartın, ardından ruloyu omletin üstüne yerleştirin ve fazladan bir katman eklemek için rulonun etrafına doğru katlayın.

Aynı işlemi üçüncü yumurta ile tekrarlayın.

Pişen ruloyu mutfak kağıdına yerleştirin ve suşi matı yardımıyla şekillendirin; soğumaya bırakın ve matın içinden çıkarın.

Rulonun uçlarını ince ince dilimleyin ve kalan ruloyu 5 parçaya bölün.

Her parçanın tepesinde küçük bir cep (1/2 cm derinliğinde) kesin ve her cebi 5 g suşi pirinci ile doldurun.

Tamagoyu roka yapraklarıyla bir tabağa koyun ve Kikkoman soya sosuyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.