Suşi Pastası

toplam süre 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi

1 yuvarlak pişirme kalıbı için, 16 cm Ø

Malzemeler

1 porsiyon
200 gr
pişmiş suşi pirinci
2 
pişmiş karides ikiye bölünmüş
1 yemek kaşığı
alabalık yumurtası
1 tatlı kaşığı
Alman havyarı / 1 tatlı kaşığı Lumpfish Havyarı
1 avuç
roka filizi (veya tere)
3 
adet şeker bezelye
 ½ 
avokado
1 
atıştırmalık salatalık
1 
turp
1 
sarı hurma domates / 1 salçalık domates
100 gr
füme somon
2 yemek kaşığı
mayonez
İsteğe göre wasabi ezmesi

Omlet şeritleri için

1 
taze yumurta
1 yemek kaşığı
süt
1 tatlı kaşığı
patates unu / 1 tatlı kaşığı mısır unu
2 tutam
şeker
1 tutam
tuz
1 tatlı kaşığı
bitkisel yağ

Pişmiş shiitake mantarları için: / Shiitake mantarlarını pişirmek için

5 
adet shiitake mantarı
1 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu (veya bal)
 ½ tatlı kaşığı
şeker
100 ml
su

Servis etmek için

Besin değerleri (porsiyon başı): 1394 kJ  /  332 kcal
18,9 gr Yağ
13,6 gr Protein
26,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Omlet şeritleri için yağ dışındaki tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Bir tava ısıtılır ve içine yağ ince bir şekilde yayılır. Yumurta karışımı tavaya dökülüp ince bir şekilde (krep gibi) yayılır ve her iki tarafı da kızartılır. Omlet soğumaya bırakılır ve ince şeritler halinde kesilir (yakl. 2 mm).

Adım 2

Pişmiş shiitake mantarları hazırlamak için mantarların sapları kesilir. Küçük bir tavaya akçaağaç şurubu, soya sosu, şeker, 100 ml su ve mantarlar koyulup kaynatılır. Isı azaltılır ve neredeyse hiç sıvı kalmayana kadar pişmeye bırakılır. Pişmiş shiitake mantarları soğumaya bırakılır ve ince dilimler halinde (yaklaşık 2 mm) kesilir.

Adım 3

Sebzeleri hazırlamak için şeker bezelyeler yıkanır, uçları kesilip blanşe edilir ve soğumaya bırakılır. Şeker bezelyeler kurulanır ve çapraz olarak yaklaşık 1 cm genişliğinde parçalara kesilir. Avokado yaklaşık 2 mm ince dilimler halinde kesilir. Salatalık yıkanır, bir soyucu ile ince şeritler halinde kesilir ve koni şeklinde çiçekler halinde yuvarlanır. Turp yıkanır ve ince dilimlere doğranır. Domates yıkanıp dörde bölünür.

Adım 4

Somon çiçekleri için füme somon yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda ve yaklaşık 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Kenarları biraz üst üste gelecek şekilde uzunlamasına yerleştirilir ve 3-4 yaprak oluşturacak şekilde şekil verilir. Kenardan içe doğru sarılır. Somon ruloları dik olarak yerleştirilir ve çiçek şekli yaratılana kadar rulonun üstündeki yapraklar parmaklarla açılır.(5 Adet)

Adım 5

Tamamlamak için, pişirme kalıbına streç folyo serilir ve suşi pirincinin 1/3'i tabana yayılır. Avokado dilimleri eşit şekilde üstüne yerleştirilir ve suşi pirincinin tekrar 1/3'i üstüne yayılır. Shiitake mantar dilimleri üstüne yerleştirilir, kalan suşi pirinci üstüne yayılır, streç folyo ile örtülür ve hafifçe bastırılır.

Adım 6

Servis yapmak için streç folyo çıkartılır, üzerine bir tabak koyulur ve suşi pastası ters çevrilir. Omlet şeritleri suşi pastasının üzerine dağıtılır, füme somon çiçekleri eşit şekilde üstüne yerleştirilip diğer malzemelerle süslenir.

Adım 7

Mayonez, wasabi ezmesi ile karıştırılır. Suşi pastası, 4 yerden wasabi mayonez ile süslenir üzerine roka filizleri serpilir.

Adım 8

Suşi pastası soya sosuyla servis edilir ve keyifle yenir.

Recept-ID: 41

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Omlet şeritleri için yağ dışındaki tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Bir tava ısıtılır ve içine yağ ince bir şekilde yayılır. Yumurta karışımı tavaya dökülüp ince bir şekilde (krep gibi) yayılır ve her iki tarafı da kızartılır. Omlet soğumaya bırakılır ve ince şeritler halinde kesilir (yakl. 2 mm).

Pişmiş shiitake mantarları hazırlamak için mantarların sapları kesilir. Küçük bir tavaya akçaağaç şurubu, soya sosu, şeker, 100 ml su ve mantarlar koyulup kaynatılır. Isı azaltılır ve neredeyse hiç sıvı kalmayana kadar pişmeye bırakılır. Pişmiş shiitake mantarları soğumaya bırakılır ve ince dilimler halinde (yaklaşık 2 mm) kesilir.

Sebzeleri hazırlamak için şeker bezelyeler yıkanır, uçları kesilip blanşe edilir ve soğumaya bırakılır. Şeker bezelyeler kurulanır ve çapraz olarak yaklaşık 1 cm genişliğinde parçalara kesilir. Avokado yaklaşık 2 mm ince dilimler halinde kesilir. Salatalık yıkanır, bir soyucu ile ince şeritler halinde kesilir ve koni şeklinde çiçekler halinde yuvarlanır. Turp yıkanır ve ince dilimlere doğranır. Domates yıkanıp dörde bölünür.

Somon çiçekleri için füme somon yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda ve yaklaşık 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Kenarları biraz üst üste gelecek şekilde uzunlamasına yerleştirilir ve 3-4 yaprak oluşturacak şekilde şekil verilir. Kenardan içe doğru sarılır. Somon ruloları dik olarak yerleştirilir ve çiçek şekli yaratılana kadar rulonun üstündeki yapraklar parmaklarla açılır.(5 Adet)

Tamamlamak için, pişirme kalıbına streç folyo serilir ve suşi pirincinin 1/3'i tabana yayılır. Avokado dilimleri eşit şekilde üstüne yerleştirilir ve suşi pirincinin tekrar 1/3'i üstüne yayılır. Shiitake mantar dilimleri üstüne yerleştirilir, kalan suşi pirinci üstüne yayılır, streç folyo ile örtülür ve hafifçe bastırılır.

Servis yapmak için streç folyo çıkartılır, üzerine bir tabak koyulur ve suşi pastası ters çevrilir. Omlet şeritleri suşi pastasının üzerine dağıtılır, füme somon çiçekleri eşit şekilde üstüne yerleştirilip diğer malzemelerle süslenir.

Mayonez, wasabi ezmesi ile karıştırılır. Suşi pastası, 4 yerden wasabi mayonez ile süslenir üzerine roka filizleri serpilir.

Suşi pastası soya sosuyla servis edilir ve keyifle yenir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.