Ara
filtre
Suşi Pastası
Bookmark
64 / 290

Suşi Pastası

Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1394 kJ / 333 kcal

Malzemeler 1 bölümleri için

  • 200 g pişmiş suşi pirinci

 

  • 2 pişmiş karides ikiye bölünmüş
  • 1 yemek kaşığı alabalık yumurtası
  • 1 tatlı kaşığı Alman havyarı / 1 tatlı kaşığı Lumpfish Havyarı
  • 1 avuç roka filizi (veya tere)

 

  • 3 adet şeker bezelye
  • ½ avokado
  • 1 atıştırmalık salatalık
  • 1 turp
  • 1 sarı hurma domates / 1 salçalık domates
  • 100 g füme somon

 

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • İsteğe göre wasabi ezmesi

Omlet şeritleri için:

  • 1 taze yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı patates unu / 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • 2 tutam şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ

Pişmiş shiitake mantarları için: / Shiitake mantarlarını pişirmek için:

Kikkoman doğal fermente soya sosu servis etmek için

 

Hazırlık

1 yuvarlak pişirme kalıbı için, 16 cm Ø

  1. Omlet şeritleri için yağ dışındaki tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Bir tava ısıtılır ve içine yağ ince bir şekilde yayılır. Yumurta karışımı tavaya dökülüp ince bir şekilde (krep gibi) yayılır ve her iki tarafı da kızartılır. Omlet soğumaya bırakılır ve ince şeritler halinde kesilir (yakl. 2 mm).
  2. Pişmiş shiitake mantarları hazırlamak için mantarların sapları kesilir. Küçük bir tavaya akçaağaç şurubu, soya sosu, şeker, 100 ml su ve mantarlar koyulup kaynatılır. Isı azaltılır ve neredeyse hiç sıvı kalmayana kadar pişmeye bırakılır. Pişmiş shiitake mantarları soğumaya bırakılır ve ince dilimler halinde (yaklaşık 2 mm) kesilir.
  3. Sebzeleri hazırlamak için şeker bezelyeler yıkanır, uçları kesilip blanşe edilir ve soğumaya bırakılır. Şeker bezelyeler kurulanır ve çapraz olarak yaklaşık 1 cm genişliğinde parçalara kesilir. Avokado yaklaşık 2 mm ince dilimler halinde kesilir. Salatalık yıkanır, bir soyucu ile ince şeritler halinde kesilir ve koni şeklinde çiçekler halinde yuvarlanır. Turp yıkanır ve ince dilimlere doğranır. Domates yıkanıp dörde bölünür.
  4. Somon çiçekleri için füme somon yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda ve yaklaşık 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Kenarları biraz üst üste gelecek şekilde uzunlamasına yerleştirilir ve 3-4 yaprak oluşturacak şekilde şekil verilir. Kenardan içe doğru sarılır. Somon ruloları dik olarak yerleştirilir ve çiçek şekli yaratılana kadar rulonun üstündeki yapraklar parmaklarla açılır.(5 Adet)
  5. Tamamlamak için, pişirme kalıbına streç folyo serilir ve suşi pirincinin 1/3'i tabana yayılır. Avokado dilimleri eşit şekilde üstüne yerleştirilir ve suşi pirincinin tekrar 1/3'i üstüne yayılır. Shiitake mantar dilimleri üstüne yerleştirilir, kalan suşi pirinci üstüne yayılır, streç folyo ile örtülür ve hafifçe bastırılır.
  6. Servis yapmak için streç folyo çıkartılır, üzerine bir tabak koyulur ve suşi pastası ters çevrilir. Omlet şeritleri suşi pastasının üzerine dağıtılır, füme somon çiçekleri eşit şekilde üstüne yerleştirilip diğer malzemelerle süslenir.
  7. Mayonez, wasabi ezmesi ile karıştırılır. Suşi pastası, 4 yerden wasabi mayonez ile süslenir üzerine roka filizleri serpilir.
  8. Suşi pastası soya sosuyla servis edilir ve keyifle yenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 1 bölümleri için

  • 200 g pişmiş suşi pirinci

 

  • 2 pişmiş karides ikiye bölünmüş
  • 1 yemek kaşığı alabalık yumurtası
  • 1 tatlı kaşığı Alman havyarı / 1 tatlı kaşığı Lumpfish Havyarı
  • 1 avuç roka filizi (veya tere)

 

  • 3 adet şeker bezelye
  • ½ avokado
  • 1 atıştırmalık salatalık
  • 1 turp
  • 1 sarı hurma domates / 1 salçalık domates
  • 100 g füme somon

 

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • İsteğe göre wasabi ezmesi

Omlet şeritleri için:

  • 1 taze yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı patates unu / 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • 2 tutam şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ

Pişmiş shiitake mantarları için: / Shiitake mantarlarını pişirmek için:

Kikkoman doğal fermente soya sosu servis etmek için