Surimi ve Mısırlı Suşi Kayığı
Ara
filtre
Surimi ve Mısırlı Suşi Kayığı
Bookmark
108 / 238

Surimi ve Mısırlı Suşi Kayığı

Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 235 kJ / 56 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • her bir suşi için yaklaşık 18 g haşlanmış, baharatlandırılmış suşi pilavı
  • 100 g surimi
  • 140 g mısır (konserve)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 çay kaşığı wasabi sosu
  • 3 adet nori yaprağı
  • biraz marul (kıvırcık veya mor kıvırcık)
  • yaklaşık 20 adet kiraz domates

Sosu için:

Hazırlık

Surimi, yaklaşık 1 cm uzunluğunda şeritlere kesilir ve parmaklarla hafifçe yırtılır. Mısırın suyu iyice süzülür ve mayonez, wasabi ve surimiyle karıştırılır. 

Suşi pilavı, elde yuvarlanıp 20 adet küçük silindirik şekle getirilir. Nori yaprakları şerit halinde kesilir (yaklaşık 3x15 cm) ve silindir şeklindeki suşi pilavın etrafına sarılır. Surimi karışımı, pilav silindirin üzerine sürülür.

Domatesler yıkanır. Suşi, marul ve domatesle süslendikten sonra Kikkoman doğal fermente soya sosu eşliğinde servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • her bir suşi için yaklaşık 18 g haşlanmış, baharatlandırılmış suşi pilavı
  • 100 g surimi
  • 140 g mısır (konserve)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 çay kaşığı wasabi sosu
  • 3 adet nori yaprağı
  • biraz marul (kıvırcık veya mor kıvırcık)
  • yaklaşık 20 adet kiraz domates

Sosu için: