Ara
filtre
Bookmark
153 / 215

Süt Danası Fondü

Kalorifik değer (porsiyon başına: 1799 kJ / 430 kcal

Malzemeler 6 bölümleri için

Süt Danası Fondü

  • 1 L süt danası et suyu
  • 600 g süt danası filetosu
  • 250 g mantar (düğme mantarı veya shiitake)
  • 3 havuç
  • 200 g Brüksel lahanası
  • 100 ml Kikkoman Sesam Sauce

Gribiche Sos

  • 4 yumurta
  • 1 çorba kaşığı Dijon hardalı
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman Seasoning for Sushi Rice
  • 60 ml zeytinyağı
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • ½ demet maydanoz
  • ½ demet frenk soğanı 

Süt Danası Et Suyu (ev yapımı için)

  • 3 yeşil soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kg haşlamalık süt danası eti
  • 1 kg süt danası kemiği
  • 2 havuç
  • 6 L su
  • 1 adet defneyaprağı
  • ¼ demet maydanoz
  • 5 dal kekik
  • 5 adet yenibahar tanesi
  • 10 adet beyaz biber tanesi
  • 60 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu

Hazırlık

Süt Danası Et Suyu (ev yapımı için)

Et ve kemik iyice yıkanır. Büyük bir tencereye alınır, soğuk suyla doldurulur. Kaynamaya bırakılır. Su kaynarken oluşan köpük kepçeyle alınır. Kalan malzemeler eklenir, en az 3 saat orta ateşte pişirilir. Süzgeçten geçirilir, isteğe göre tuzlanır.

Kendi hazırladığınız et suyu yerine, hazır et suyu ya da bulyon da kullanabilirsiniz.

Gribiche Sos

Yumurtalar haşlanır. Üzerine soğuk su dökülür, soyulur. 2 yumurta sarısı, hardal, sirke, ponzu ve zeytinyağı krema kıvamı alana kadar karıştırılır. Otlar, yumurta, salatalık turşusu, kapari ve kalan malzemeler ince doğranır ve kremayla karıştırılır. Karabiber eklenir. 

Süt Danası Fondü

Süt danası fileto 2x2 cm küpler halinde doğranır. Brüksel lahanası kaynar suda birkaç dakika kaynatılır. Ardından soğuk suya batırılır. Havuç 5 mm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Diri kıvamda olana kadar suda birkaç dakika kaynatılır. Mantarlar, büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya dörde bölünür. Süt danası et suyu ocakta fondü tenceresinde ısıtılır. Fondü tenceresi fondü setine yerleştirilir. Et veya sebzeler şişlenir ve et suyunda pişirilir. Soslarla servis yapılır.

Vejetaryenler için

Vejetaryen fondü için, sebze suyu kullanılır ve etten vazgeçilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 6 bölümleri için

Süt Danası Fondü

  • 1 L süt danası et suyu
  • 600 g süt danası filetosu
  • 250 g mantar (düğme mantarı veya shiitake)
  • 3 havuç
  • 200 g Brüksel lahanası
  • 100 ml Kikkoman Sesam Sauce

Gribiche Sos

  • 4 yumurta
  • 1 çorba kaşığı Dijon hardalı
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman Seasoning for Sushi Rice
  • 60 ml zeytinyağı
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • ½ demet maydanoz
  • ½ demet frenk soğanı 

Süt Danası Et Suyu (ev yapımı için)

  • 3 yeşil soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kg haşlamalık süt danası eti
  • 1 kg süt danası kemiği
  • 2 havuç
  • 6 L su
  • 1 adet defneyaprağı
  • ¼ demet maydanoz
  • 5 dal kekik
  • 5 adet yenibahar tanesi
  • 10 adet beyaz biber tanesi
  • 60 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu