Ara
filtre
Soya ve Hardal Topping Soslu Sivri Lahanalı Tart
Bookmark
195 / 290

Soya ve Hardal Topping Soslu Sivri Lahanalı Tart

Hazırlanma zamanı: 35 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 3737 kJ / 893 kcal

Malzemeler 2 bölümleri için

  • 2 işlenmemiş portakal
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 50 g tuz
  • 50 g şeker
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Derisiz somonun 1⁄4 tarafı
  • 100 g kavuzlu buğday unu
  • Bir tutam kabartma tozu
  • 25 g quark
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 ml su
  • 1⁄4 sivri lahana
  • 1 arpacık soğan
  • 1⁄2 kase çeri domates
  • 100 ml krema
  • 1 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1 yumurta sarısı

Hazırlık

  1. Portakallar yıkanır. Portakalın birinin kabuğu ince bir rendeyle rendelenir, diğer portakalın kabuğunun en dış kısmı bir kabuk soyucu yardımıyla çok ince şeritler halinde rendelenir. Portakallar sıkılır. Maydanoz yıkanır ve ince ince doğranır.
  2. Tuz, şeker, iri karabiber, maydanoz, portakal kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı doğal fermente soya sosu karıştırılır ve düz bir kaba alınır. Somon bu karışımın içinde çevrilir, üstü kapalı bir şekilde bir gece buzdolabında marine edilir.
  3. Un elenir ve kabartma tozu ile karıştırılır. Quark, zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı doğal fermente soya sosu el mikseri ile karıştırılır. Pürüzsüz, sert bir hamur elde edilene kadar yavaş yavaş su ilave edilir. Hamur, streç folyoya sarılır.
  4. Bu sırada sivri lahana dörde bölünür, dış yaprakları ve sapı ayıklanır. Sivri lahana ince şeritler halinde kesilir, yıkanır ve kurutulur. Arpacık soğan soyulur ve ince ince doğranır, çeri domatesler yıkanır ve ikiye bölünür.
  5. Krema, krem peynir, Dijon hardalı, 4 yemek kaşığı doğal fermente soya sosu ve yumurta sarısı güzelce karıştırılır. Hamur, iki tart veya 11 cm'lik güveç kaplarına uygun olacak şekilde, hafifçe unlanmış bir yüzeyde açılır. Kalıp yağlanır, içine hamur yerleştirilir ve yaklaşık 2 cm yüksekliğinde bir kenar oluşturulur. Pişirme sırasında hamurun kabarmaması için çatalla birkaç kez delinir.
  6. Sebzeler de kalıba alınır ve karıştırılır. Üzerine krema karışımı yayılır ve önceden ısıtılmış 200 derece konveksiyonlu fırında 30 dakika pişirilir. Karışım tamamen katı olmalıdır. Somon, marinattan çıkarılır, ince dilimler halinde kesilir ve tart ile birlikte servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 2 bölümleri için

  • 2 işlenmemiş portakal
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 50 g tuz
  • 50 g şeker
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Derisiz somonun 1⁄4 tarafı
  • 100 g kavuzlu buğday unu
  • Bir tutam kabartma tozu
  • 25 g quark
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 ml su
  • 1⁄4 sivri lahana
  • 1 arpacık soğan
  • 1⁄2 kase çeri domates
  • 100 ml krema
  • 1 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1 yumurta sarısı