Soya sütlü Kimchi yahnisi

toplam süre 25 dak.
10 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Malzemeler

2 porsiyon
70 gr
ince dilimlenmiş domuz göbeği (veya biftek)
60 gr
Çin lahanası (yaklaşık 3 yaprak)
1 
pak choi
100 gr
mantar (ör. şimeji/şitaki veya mantarlar)
 ½ parça / tane
tofu
1 tatlı kaşığı
200 ml
su
100 ml
Japon sakesi (veya sake yoksa 100 ml su)
2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
soya sütü (şekersiz)
2 tatlı kaşığı
Gochujang (Kırmızı Acı Sos) (veya 2 çay kaşığı Miso Sos)
1 
taze soğan
Besin değerleri (porsiyon başı): 1355 kJ  /  324 kcal
17,6 gr Yağ
22 gr Protein
6,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Domuz etini küçük parçalara ayırın.

Adım 2

Çin lahanasını yıkayın, yaprakların alt kısımlarını yaklaşık 2 cm ve üst kısmını yaklaşık 4-5 cm genişliğinde şerit halinde kesin.

Adım 3

Pak choi’yi yıkayın, alt kısımları 4 eşit parça ve üst kısımlarını yaklaşık 5 cm olacak biçimde kesin.

Adım 4

Mantarları hazırlayın.

Adım 5

Tofuyu 3-4 cm’lik küpler halinde kesin.

Adım 6

Tavayı ısıtın, susam yağı (veya zeytin yağı) ekleyin ve domuz etini kızartın. Domuz etinin rengi değiştiğinde Çin lahanası, pak choi ve mantarları ekleyin ve bunları da kızartın.

Adım 7

200 ml su, sake ve Kimchi İçin Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu ekleyin ve pişirmeye devam edin.

Adım 8

Tofuyu ekleyin ve orta sıcaklıkla ısıtın. Soya sütü ve Gochujang (veya miso) ekleyin ama kaynatmayın.

Adım 9

Taze soğanı halkalar halinde kesin, yıkayın, ekleyin ve servis edin.

Püf noktası

İsteğe göre udon veya ramen eriştesi ile servis edin

Recept-ID: 1022

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Domuz etini küçük parçalara ayırın.

Çin lahanasını yıkayın, yaprakların alt kısımlarını yaklaşık 2 cm ve üst kısmını yaklaşık 4-5 cm genişliğinde şerit halinde kesin.

Pak choi’yi yıkayın, alt kısımları 4 eşit parça ve üst kısımlarını yaklaşık 5 cm olacak biçimde kesin.

Mantarları hazırlayın.

Tofuyu 3-4 cm’lik küpler halinde kesin.

Tavayı ısıtın, susam yağı (veya zeytin yağı) ekleyin ve domuz etini kızartın. Domuz etinin rengi değiştiğinde Çin lahanası, pak choi ve mantarları ekleyin ve bunları da kızartın.

200 ml su, sake ve Kimchi İçin Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu ekleyin ve pişirmeye devam edin.

Tofuyu ekleyin ve orta sıcaklıkla ısıtın. Soya sütü ve Gochujang (veya miso) ekleyin ama kaynatmayın.

Taze soğanı halkalar halinde kesin, yıkayın, ekleyin ve servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.