Soya Sosu Köpüklü Beluga Mercimek Salatası Üzerinde Jumbo Karides
Ara
filtre
Soya Sosu Köpüklü Beluga Mercimek Salatası Üzerinde Jumbo Karides
Bookmark
49 / 78

Soya Sosu Köpüklü Beluga Mercimek Salatası Üzerinde Jumbo Karides

Hazırlanma zamanı: 4 saat
Kalorifik değer (porsiyon başına: 317 kJ / 76 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 1 parça Konbu (10 x 10 cm)
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı hazır jelatin tozu
  • 30 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 6 adet jumbo karides veya büyük karides, çiğ (pişirmeye hazır, ayıklanmış)
  • Tuz
  • 120 g beluga mercimeği
  • 1 arpacık soğan
  • 1/4 mango
  • 40 ml mango suyu
  • 20 ml sirke
  • 1/2 tatlı kaşığı hardal
  • 20 ml fıstık yağı
  • taze çekilmiş karabiber
  • birkaç tane karnabahar çiçeği

Hazırlık

Soya sosu köpüğü için konbu 1,2 litre suya konulur ve sebze suyu esası yaklaşık 2-3 saat bekletilir. Konbu suyu kaynatılır ve kaynamadan hemen önce konbu çıkartılır. 100 ml sebze suyu, şeker ve jelatin ile karıştırılır, soya sosu eklenir ve soğumaya bırakılır. Sos biraz koyulaştığında, blendır yardımıyla püre haline getirilir. Köpük oluşana kadar işlem tekrarlanır. 

Jumbo karidesler tuzlu suda pişirilir, soğumaya bırakılır, eti kabuğundan çıkarılır ve ince dilimler halinde doğranır. Mercimek, paket talimatlarına göre hazırlanır. Arpacık soğanı soyulup ince küplere doğranır, mango soyulur ve küp küp doğranır. 

Mango suyu kaynatılır ve yarı yarıya azalana kadar pişirilir. Pişerek azalan mango suyu, sirke, hardal ve yağ ile karıştırılır. Dressing sos tuz ve karabiber ile tatlandırılır ve mercimek, arpacık soğanı ve mango zarlarıyla karıştırılır. Karnabahar çiçekleri yıkanır ve ince bir şekilde rendelenir. Jumbo karidesler, soya sosu köpüklü Beluga mercimek salatası üzerine yerleştirilir, üzerine karnabahar serpilir ve isteğe göre frenk maydanozu ile süslenir.

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 1 parça Konbu (10 x 10 cm)
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı hazır jelatin tozu
  • 30 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 6 adet jumbo karides veya büyük karides, çiğ (pişirmeye hazır, ayıklanmış)
  • Tuz
  • 120 g beluga mercimeği
  • 1 arpacık soğan
  • 1/4 mango
  • 40 ml mango suyu
  • 20 ml sirke
  • 1/2 tatlı kaşığı hardal
  • 20 ml fıstık yağı
  • taze çekilmiş karabiber
  • birkaç tane karnabahar çiçeği