Soya Soslu Tatlı Patatesli Kremalı Dip Sos

toplam süre 15 dak.
15 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
200 gr
tatlı patates
60 ml
tatlı beyaz şarap
160 ml
maden suyu
2 yemek kaşığı
esmer şeker
 ½ tatlı kaşığı
acı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı
susam yağı
3 yemek kaşığı
ekşi krema (veya krema)
Besin değerleri (porsiyon başı): 516 kJ  /  123 kcal
2,7 gr Yağ
1,7 gr Protein
20,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tatlı patatesler yıkanır, yaklaşık 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir ve yan yana bir tabağa yerleştirilir. Streç film ile örtülür ve mikrodalgada 600 Watt ayarda yaklaşık 3-4 dakika pişirilir.

Adım 2

Tabak çıkarılır, tatlı patatesler üstü folyo ile kapalı olarak kısa süre soğumaya bırakılır, soyulur ve büyük küpler halinde doğranır.

Adım 3

Küçük bir tencerede beyaz şarap, maden suyu ve esmer şeker kaynatılır. Şeker eridiğinde soya sosu ilave edilir ve soğumaya bırakılır.

Adım 4

Tatlı patates küpleri, pişmiş baharat karışımı, acı kırmızı toz biber ve susam yağı bir miksere alınır ve püre haline getirilir.

Adım 5

Servis yapmadan hemen önce ekşi krema (veya krema) bir kâseye veya bardağa dökülür, üzerine tatlı patatesli dip sos eklenir ve servis yapılır.

Püf noktası

Tatlı patatesli kremalı dip sosla çok iyi giden yiyecekler:
Tortilla cips, Grissini, Kraker, Şeritler/çubuklar halinde kesilmiş tost ekmeği

Recept-ID: 138

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tatlı patatesler yıkanır, yaklaşık 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir ve yan yana bir tabağa yerleştirilir. Streç film ile örtülür ve mikrodalgada 600 Watt ayarda yaklaşık 3-4 dakika pişirilir.

Tabak çıkarılır, tatlı patatesler üstü folyo ile kapalı olarak kısa süre soğumaya bırakılır, soyulur ve büyük küpler halinde doğranır.

Küçük bir tencerede beyaz şarap, maden suyu ve esmer şeker kaynatılır. Şeker eridiğinde soya sosu ilave edilir ve soğumaya bırakılır.

Tatlı patates küpleri, pişmiş baharat karışımı, acı kırmızı toz biber ve susam yağı bir miksere alınır ve püre haline getirilir.

Servis yapmadan hemen önce ekşi krema (veya krema) bir kâseye veya bardağa dökülür, üzerine tatlı patatesli dip sos eklenir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.