Soya Soslu Tatlı Patatesli Kremalı Dip Sos
Ara
filtre
Soya Soslu Tatlı Patatesli Kremalı Dip Sos
Bookmark
174 / 339

Soya Soslu Tatlı Patatesli Kremalı Dip Sos

Soya Soslu Tatlı Patatesli Kremalı Dip Sos
zaman 15 dakika
Hazırlanma zamanı: 15 dakika
516 kJ / 123 kcal
gres: 2.7 g
protein: 1.7 g
karbonhidratlar: 20.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 200 g tatlı patates
  • 60 ml tatlı beyaz şarap
  • 160 ml maden suyu
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • ½ tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 3 yemek kaşığı ekşi krema (veya krema)

Hazırlık

  1. Tatlı patatesler yıkanır, yaklaşık 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir ve yan yana bir tabağa yerleştirilir. Streç film ile örtülür ve mikrodalgada 600 Watt ayarda yaklaşık 3-4 dakika pişirilir.
  2. Tabak çıkarılır, tatlı patatesler üstü folyo ile kapalı olarak kısa süre soğumaya bırakılır, soyulur ve büyük küpler halinde doğranır.
  3. Küçük bir tencerede beyaz şarap, maden suyu ve esmer şeker kaynatılır. Şeker eridiğinde soya sosu ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
  4. Tatlı patates küpleri, pişmiş baharat karışımı, acı kırmızı toz biber ve susam yağı bir miksere alınır ve püre haline getirilir.
  5. Servis yapmadan hemen önce ekşi krema (veya krema) bir kâseye veya bardağa dökülür, üzerine tatlı patatesli dip sos eklenir ve servis yapılır.

Tatlı patatesli kremalı dip sosla çok iyi giden yiyecekler:

  • Tortilla cips
  • Grissini
  • Kraker
  • Şeritler/çubuklar halinde kesilmiş tost ekmeği

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 15 dakika
Hazırlanma zamanı: 15 dakika
516 kJ / 123 kcal
gres: 2.7 g
protein: 1.7 g
karbonhidratlar: 20.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 200 g tatlı patates
  • 60 ml tatlı beyaz şarap
  • 160 ml maden suyu
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • ½ tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 3 yemek kaşığı ekşi krema (veya krema)