Soya Soslu Pişmiş Elma ile Doldurulmuş Noel/Yılbaşı Kazı

toplam süre 180 dak.
180 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
1 
adet pişirmeye hazır kaz (yaklaşık 4 kg)
Tuz ve karabiber
1 
soğan
1 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
tereyağı
300 gr
esmer ekmek
3 
elma
100 gr
kıyılmış Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı
zencefil tozu
2 yemek kaşığı
bal

Pişmiş elmalar için:

4 
elma (örn. Boskop)
100 gr
badem ezmesi
50 gr
kuru üzüm
2 cl
Amaretto
1 yemek kaşığı
tereyağı

Sos için:

400 ml
kaz suyu (cam kavanoz)
2 yemek kaşığı
taze krema (crème fraîche)
2 ½ yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
sos kıvamlaştırıcı
Besin değerleri (porsiyon başı): 1313 kJ  /  313 kcal

Hazırlanış

Adım 1

Kaz yıkanır, kurulanır, daha sonra ise hem içi hem de dışı tuz ve karabiberle baharatlanır.

Adım 2

İç malzeme için soğan ve sarımsak soyulup ince ince doğranır. Tereyağı ısıtılır, soğan ve sarımsak içinde sotelenir.

Adım 3

Esmer ekmek küp küp doğranır, elmalar soyulur, çekirdekleri ayıklanır ve onlar da küp küp doğranır. Antep fıstığı ve 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu eklenir, tuz, karabiber ve zencefil ile tatlandırılır.

Adım 4

Kaz bu karışımla doldurulur, kapatılır ve göğsü aşağıya bakacak şekilde kapaklı bir kızartma tenceresine yerleştirilir. Yaklaşık 2 saat kızartılır (elektrikli veya doğal gazlı fırın 200 derece/4. ayarda, konveksiyon 180 derece), bu sırada üzerine sık sık kızartma suyu gezdirilir. 1 1/2 saat sonra kazın göğsü yukarı bakacak şekilde ters çevrilir. Son 10 dakikada kaz göğsüne fırçayla bal ve 2 yemek kaşığı soya sosu karışımından oluşan sos sürülür.

Adım 5

Pişmiş elmalar için elmaların çekirdekli kısmı oyacak yardımıyla çıkartılır. Badem ezmesi, kuru üzüm ve amaretto ile karıştırılır ve elmalar bu karışımla doldurulur. Pişmiş elmaların her birine 1 pul tereyağı koyulur ve pişirme süresinin son 20 dakikasında fırına yerleştirerek birlikte pişirilir.

Adım 6

Sos için 4 yemek kaşığı kazın kızartma suyuyla birlikte kaz sosu kaynatılır, taze krema ilave edilir, soya sosu ile tatlandırılır ve sos kıvamlaştırıcı ile bağlanır.

Adım 7

Kaz, pişmiş elma ve isteğe göre kırmızı lahana salatası ve patates köftesiyle servis edilir.

Recept-ID: 109

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kaz yıkanır, kurulanır, daha sonra ise hem içi hem de dışı tuz ve karabiberle baharatlanır.

İç malzeme için soğan ve sarımsak soyulup ince ince doğranır. Tereyağı ısıtılır, soğan ve sarımsak içinde sotelenir.

Esmer ekmek küp küp doğranır, elmalar soyulur, çekirdekleri ayıklanır ve onlar da küp küp doğranır. Antep fıstığı ve 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu eklenir, tuz, karabiber ve zencefil ile tatlandırılır.

Kaz bu karışımla doldurulur, kapatılır ve göğsü aşağıya bakacak şekilde kapaklı bir kızartma tenceresine yerleştirilir. Yaklaşık 2 saat kızartılır (elektrikli veya doğal gazlı fırın 200 derece/4. ayarda, konveksiyon 180 derece), bu sırada üzerine sık sık kızartma suyu gezdirilir. 1 1/2 saat sonra kazın göğsü yukarı bakacak şekilde ters çevrilir. Son 10 dakikada kaz göğsüne fırçayla bal ve 2 yemek kaşığı soya sosu karışımından oluşan sos sürülür.

Pişmiş elmalar için elmaların çekirdekli kısmı oyacak yardımıyla çıkartılır. Badem ezmesi, kuru üzüm ve amaretto ile karıştırılır ve elmalar bu karışımla doldurulur. Pişmiş elmaların her birine 1 pul tereyağı koyulur ve pişirme süresinin son 20 dakikasında fırına yerleştirerek birlikte pişirilir.

Sos için 4 yemek kaşığı kazın kızartma suyuyla birlikte kaz sosu kaynatılır, taze krema ilave edilir, soya sosu ile tatlandırılır ve sos kıvamlaştırıcı ile bağlanır.

Kaz, pişmiş elma ve isteğe göre kırmızı lahana salatası ve patates köftesiyle servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.