Ara
filtre
Soya Soslu Edamole
Bookmark
45 / 312

Soya Soslu Edamole

Soya Soslu Edamole
zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
1183 kJ / 282 kcal
Yağ: 21.9 g
protein: 11.1 g
karbonhidratlar: 11.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2 avokado
  • 1 misket limonu suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Yakl. 250 g soyulmuş dondurulmuş edamame, çözülmüş
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • İhtiyaca göre zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 2 domates
  • 2-3 sap taze kişniş
  • ½ tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • taze çekilmiş karabiber

Hazırlık

  1. Avokadolar ikiye bölünür, çekirdekleri ve etli kısmı çıkarılır ve kararmaması için üzerine hemen biraz limon suyu gezdirilir. Sarımsaklar soyulur, edamame, soya sosu ve kalan limon suyuyla püre haline getirilir ve gerekirse biraz zeytinyağı eklenir.
  2. Soğan soyulur. Domatesler yıkanır, sapları ayıklanır ve domatesler ve soğanlar küçük küpler halinde doğranır. Kişniş yıkanır, kurulanır ve ince ince doğranır. Soğan, domates ve kişniş edamame püresine eklenir, kırmızı acı toz biber ve karabiberle tatlandırılır ve servis yapmadan önce en az bir saat soğutulur.
  3. Edamole isteğe göre taze kişniş ve edamame ile süslenip servis yapılır.

Edamole ile çok iyi giden yiyecekler:

  • Taze hazırlanmış deniz ürünleri (örn. karides, mini ahtapot, kalamar halkaları, deniz ürünleri salatası) ve kızarmış pide.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
1183 kJ / 282 kcal
Yağ: 21.9 g
protein: 11.1 g
karbonhidratlar: 11.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2 avokado
  • 1 misket limonu suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Yakl. 250 g soyulmuş dondurulmuş edamame, çözülmüş
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • İhtiyaca göre zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 2 domates
  • 2-3 sap taze kişniş
  • ½ tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • taze çekilmiş karabiber