Soya Biftek Şeritli Şiş ile Kavrulmuş Susamlı Soya Dip Sos

toplam süre 40 dak.
10 dak. hazırlık süresi
30 dak. marine süresi

Malzemeler

6 porsiyon
400 gr
ince kesilmiş antrekot
2 
diş sarımsak, bütün fakat ezilmiş
1 yemek kaşığı
sıvı yağ
Servis için doğranmış otlar veya kişniş yaprakları
Sunum için yeşil limon dilimleri

Susamlı dip sos için:

2 yemek kaşığı
susam
1 yemek kaşığı
mirin
1 yemek kaşığı
pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı
susam yağı
Ayrıca 12-18 orta boy çöp şişe ihtiyacınız olacak
Besin değerleri (porsiyon başı): 1104 kJ  /  263 kcal
11,4 gr Yağ
17,1 gr Protein
2,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Soak the skewers in cold water for at least 30 minutes.

Adım 2

Cut the steak into 3cm wide strips lengthways. You should get about 3 ribbons per steak. Put them into a resealable bag, or baking dish they fit snuggly in. Pour over the soy sauce, add the garlic cloves and a few grinds of black pepper. Mix well and marinate for 30 minutes or up to 24 hours.

Adım 3

Heat a small frying pan to medium, and toast the sesame seeds, stirring frequently, until golden and sizzling. Transfer to a small dish. Mix with the remaining sauce ingredients. 

Adım 4

Heat a griddle pan to high. Thread the marinated beef onto skewers in a concertina pattern. Leave enough skewer at the bottom so you can hold and turn them. Brush the griddle pan lightly with oil with a silicone brush or kitchen paper, then sear the skewers for 2 minutes on each side until lightly charred and cooked through. Scatter over the herbs and serve with the dipping sauce, and lime wedges to spritz over.

Recept-ID: 1

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Soak the skewers in cold water for at least 30 minutes.

Cut the steak into 3cm wide strips lengthways. You should get about 3 ribbons per steak. Put them into a resealable bag, or baking dish they fit snuggly in. Pour over the soy sauce, add the garlic cloves and a few grinds of black pepper. Mix well and marinate for 30 minutes or up to 24 hours.

Heat a small frying pan to medium, and toast the sesame seeds, stirring frequently, until golden and sizzling. Transfer to a small dish. Mix with the remaining sauce ingredients. 

Heat a griddle pan to high. Thread the marinated beef onto skewers in a concertina pattern. Leave enough skewer at the bottom so you can hold and turn them. Brush the griddle pan lightly with oil with a silicone brush or kitchen paper, then sear the skewers for 2 minutes on each side until lightly charred and cooked through. Scatter over the herbs and serve with the dipping sauce, and lime wedges to spritz over.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.