Ara
filtre
Somonlu Bao Bun
Bookmark
247 / 288

Somonlu Bao Bun

Somonlu Bao Bun
zaman 70 dakika
Hazırlanma zamanı: 40 dakika
Marine zaman: 30 dakika
1726 kJ / 412 kcal
gres: 19.9 g
protein: 26.6 g
karbonhidratlar: 34.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

Somon için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet zencefil (yaklaşık 2 cm)             
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • ½ yemek kaşığı susam yağı
  • 400 g somon filetosu (derisiz)

Sos için:

İç malzeme için:

  • 1 küçük organik salatalık
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu 
  • 8 yaprak Lollo Bionda marulu
  • 8 adet Bao Bun ekmeği
  • 80 g soya filizi

Hazırlık

  1. Somon için sarımsaklar soyulur ve ince kıyılır. Zencefil soyulur ve ince rendelenir. Soya sosu, bal, susam yağı, zencefil ve sarımsak karıştırılır. Somon filetosu yıkanır, kurulanır, üzerine marinat sürülür ve yaklaşık 30 dakika soğuk bir yerde bekletilir.
  2. Sos için mayonez, biber sosu, soya sosu ve pul biber karıştırılır.
  3. Somon fileto, kolayca parçalara bölünene kadar kaplanmış bir tavada kızartılır. Somon parçaları, tavadaki marinat ile karıştırılır.
  4. İç malzeme için salatalık yıkanır, uzunlamasına şeritler halinde kesilir ve ponzu sosuyla marine edilir. Marul yıkanıp kurulanır. Bao-Bun'ların içine sos sürülür, marul, salatalık, somon ve soya filizi ile doldurulup servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 70 dakika
Hazırlanma zamanı: 40 dakika
Marine zaman: 30 dakika
1726 kJ / 412 kcal
gres: 19.9 g
protein: 26.6 g
karbonhidratlar: 34.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

Somon için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet zencefil (yaklaşık 2 cm)             
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • ½ yemek kaşığı susam yağı
  • 400 g somon filetosu (derisiz)

Sos için:

İç malzeme için:

  • 1 küçük organik salatalık
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu 
  • 8 yaprak Lollo Bionda marulu
  • 8 adet Bao Bun ekmeği
  • 80 g soya filizi