Somon Füme ve Avokado Roll (Uramaki)

5 3 oy
toplam süre 15 dak.
15 dak. hazırlık süresi

Somon füme ve avokadolu Uramaki Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.

Malzemeler

8 porsiyon
5 
küçük avokado dilimi
5 
mini kornişon salatalık (veya kornişon)
1 
Nori yosunu
200 gr
pişmiş suşi pirinci*
 ½ tatlı kaşığı
wasabi ezmesi
2 tatlı kaşığı
krem​peynir
150 gr
füme somon

Garnitür için:

2 tatlı kaşığı
yabani somon havyarı
1 ½ 
adet turp, ince dilimlenmiş
Birkaç dal dereotu

Servis için:

Turşu zencefil
wasabi ezmesi
Besin değerleri (porsiyon başı): 456 kJ  /  109 kcal
5,2 gr Yağ
5,5 gr Protein
9,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Avokado ve kornişonları şeritler halinde kesin.

Adım 2

1 adet Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.

Adım 3

Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.

Adım 4

Tamamen çevirin.

Adım 5

Ortalarına wasabi ezmesi ve krem peyniri uzunlamasına yayın.

Adım 6

Üzerine avokado ve kornişon şeritlerini uzunlamasına yerleştirin.

Adım 7

Ruloyu yuvarlayın.

Adım 8

Somon şeritlerini üstüne yerleştirin.

Adım 9

Streç filme sarın ve suşi matı ile şekil verin.

Adım 10

Streç filmi dikkatlice çıkarın ve ruloyu 8 eşit parçaya kesin.

Adım 11

Yabani somon havyarı, turp dilimleri, dereotu, zencefil turşusu ve wasabi ezmesi ile servis edin.

Püf noktası:

Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

  • 450 g (540 ml) Japon pirinci
  • 450 ml su

Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

  • Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman baharatı

veya alternatif olarak:

  • 70 ml pirinç sirkesi
  • 30 g şeker
  • 15 g tuz

Recept-ID: 942

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Avokado ve kornişonları şeritler halinde kesin.

1 adet Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.

Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.

Tamamen çevirin.

Ortalarına wasabi ezmesi ve krem peyniri uzunlamasına yayın.

Üzerine avokado ve kornişon şeritlerini uzunlamasına yerleştirin.

Ruloyu yuvarlayın.

Somon şeritlerini üstüne yerleştirin.

Streç filme sarın ve suşi matı ile şekil verin.

Streç filmi dikkatlice çıkarın ve ruloyu 8 eşit parçaya kesin.

Yabani somon havyarı, turp dilimleri, dereotu, zencefil turşusu ve wasabi ezmesi ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.