Ara
filtre
Shumai Tarifi
Bookmark
16 / 288

Shumai Tarifi

Shumai Tarifi
zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 45 dakika
1588 kJ / 379 kcal
gres: 13.6 g
protein: 20.4 g
karbonhidratlar: 41.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 paket Shumai hamuru (hazır gıda olarak)

İç malzeme için:

  • 200 g soğan
  • 5-6 shiitake mantarı (veya kahverengi mantar)
  • 1 küçük parça zencefil (yakl. 1 cm)
  • 600 g tavuk göğsü filetosu (yaklaşık 1 cm'den biraz daha ince dilimler)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı et suyu granülü (toz)
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 taze yumurta
  • 1 ½ yemek kaşığı susam yağı
  • 1 ½ yemek kaşığı sake (veya beyaz şarap)
  • 4 yemek kaşığı patates nişastası
  • Yakl. 2 yemek kaşığı donmuş bezelye

Dip sos için:

Hazırlık

  1. İç malzeme için soğanlar soyulup doğranır. Shiitake mantarlarının sapı kesilir ve mantarlar irice doğranır. Zencefil soyulur ve rendelenir. Tavuk eti kurulanır, küçük parçalar halinde kesilir ve bir kesme tahtası üzerine yayılır. Etin iyice ezilmesi için bir mutfak bıçağının arkasıyla "güzelce kıyılır".
  2. “”Kıyılmış” et geniş bir kâseye alınır. Shiitake mantarları, zencefil, şeker, et suyu, soya sosu, yumurta, susam yağı ve sake eklenip hepsi elle güzelce yoğrulur.
  3. Doğranmış soğan ve patates nişastası (bezelye için biraz patates nişastası ayrılmalı) başka bir kapta karıştırılır. Et karışımına eklenir ve iyice karıştırılır.
  4. Hamur parçaları tezgâha yayılır ve her parçaya yaklaşık 30 g içlik et malzeme koyulur. İçinde dolgu olan hamura çiçek şekli verilir. Shumai'nin dik durabilmesi için alt kısmı biraz düzleştirilir.
  5. Dondurulmuş bezelyenin üzerine bir kenara ayırdığınız patates unu serpilir ve her shumai'nin üzerine 1 bezelye yerleştirilir. Shumai, aralarında yeterli boşluk olacak şekilde bir buharda pişirme tenceresine koyulur ve yaklaşık 8 dakika boyunca yüksek ateşte buharla pişirilir. Shumai, soya sosu ve hardalla servis edilir.

İpucu: Buharla pişirme tenceresi kullanmıyorsanız: bir tabağa hafifçe yağlanmış bir pişirme kağıdı koyulur ve shumai yeterli boşluk bırakarak üzerine yerleştirilir. Derin bir tencereye (veya wok tavaya) yaklaşık 3 cm yüksekliğinde su dökülür ve kaynatılır. Shumai tabağı tencerenin ortasına yerleştirilir ve kapağı kapalı şekilde yaklaşık 8 dakika buharda pişirilir.

Marketten alınan gyoza ve shumai hamurları dondurulmuş ürün olarak satılır ve çözüldükten sonra kullanılır. Çözdürülen hamur tekrar dondurulmamalıdır, çünkü çözüldükten sonra hamur birbirine yapışır.

Pişmiş shumai harika bir şekilde dondurulabilir ve taze yapılmış kadar lezzetli olur.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 45 dakika
1588 kJ / 379 kcal
gres: 13.6 g
protein: 20.4 g
karbonhidratlar: 41.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 paket Shumai hamuru (hazır gıda olarak)

İç malzeme için:

  • 200 g soğan
  • 5-6 shiitake mantarı (veya kahverengi mantar)
  • 1 küçük parça zencefil (yakl. 1 cm)
  • 600 g tavuk göğsü filetosu (yaklaşık 1 cm'den biraz daha ince dilimler)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı et suyu granülü (toz)
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 taze yumurta
  • 1 ½ yemek kaşığı susam yağı
  • 1 ½ yemek kaşığı sake (veya beyaz şarap)
  • 4 yemek kaşığı patates nişastası
  • Yakl. 2 yemek kaşığı donmuş bezelye

Dip sos için: