Shabu-Shabu (Japon Güveci)
toplam süre
20 dak.
20 dak.
hazırlık süresi
Malzemeler
2 porsiyon
150 gr
ince dilimlenmiş sığır eti, haşlamak için
4
shiitake mantarı (veya düğme mantar, istiridye mantarı)
150 gr
Hakusai (Çin lahanası) (veya kıvırcık lahana, pazı)
½ demet
ıspanak/karahindiba/roka
½ demet
taze soğan (veya pırasa)
600 ml
pişirme suyu: 1 adet deniz yosunu ve su (veya: balık/et/sebze suyu)
Susam Sos için (ev yapımı):
4 yemek kaşığı
tahin veya fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı
elma suyu
1 ¼ yemek kaşığı
½ tatlı kaşığı
şeker
isteğe göre beyaz biber
Besin değerleri (porsiyon başı):
1854 kJ
/
443 kcal
Hazırlanış
Dana eti dilimleri parçalara doğranır. Shiitake mantarlarının sapları kesilir, kalanı dekoratif bir şekilde doğranır. Hakusai'nin (Çin lahanası) sapı 4-5 cm'lik şeritler halinde doğranıp yaprakları lokma büyüklüğünde kesilir. Ispanak irice doğranır, taze soğan çapraz şekilde 5-6 cm parçalar halinde kesilir. Susam sosu için malzemeler karıştırılır. Haşlama suyu kaynatılır. Et, haşlama suyunda hafif pişirilir ve kalan malzemeler yemek yerken gerektiği şekilde pişirilir. Dip sos olarak susam sosu ve ponzu ile tadını çıkarın.
Recept-ID: 63
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet